Camping: ’t Veenmeer
Waar: Tynaarlo

TYNAARLO – Omdat de komkommers inmiddels volop in de schappen liggen, de temperatuur stijgt naar boven de twintig graden én voor veel mensen de vakantie (bijna) begint, gaat De Krant van Tynaarlo op pad om campinggasten te bevragen. Wat maakt de gemeente Tynaarlo nu helemaal zo fantastisch om de spaarzame vrije dagen door te brengen? De tweede serie Zomergasten is op Camping ‘t Veenmeer in Tynaarlo. Een grote, actieve camping met een prachtige recreatieplas.

Achteraan op de camping, nabij het meer, staan de bezoekers Wilma en Geert Boomgaarden. Het echtpaar uit Midwolda staat voor het tweede jaar op camping ’t Veenmeer. “We hebben een campingplaats voor drie maanden”, vertelt Geert. “Van juni t/m augustus. En als het mooi weer is, dan boeken we er nog een maandje aan vast.” De Groningers komen met veel plezier naar Tynaarlo toe, met name voor de rust. “Het is een hele gemoedelijke sfeer hier”, legt Wilma uit. “We kenden deze camping al wel heel lang, want de oppas van onze kinderen was hier vroeger ook heel veel.” Vermaken doet het echtpaar zich zeker op de camping. Er is genoeg te doen, de camping is schoon en netjes en ook het restaurant ziet er goed uit. “Het hele pakket staat ons aan”, lacht Geert. “Met mooi weer kunnen we ook nog eens lekker zwemmen. Het is heerlijk vertoeven.” Wilma vult aan: “En we hebben onze buren ook zo gek gekregen om hier te komen staan. Wil je ook met hun praten? Vinden ze vast leuk! Kom, ik neem je mee naar hen toe.”

Niet ver van Wilma en Geert staan hun buren Derk en Géan Feijken. Als Wilma aan komt lopen, wordt er al een hoop gelachen. “Ik heb de Krant van Tynaarlo voor je meegenomen”, roept Wilma. “Kunnen jullie even een mooi verhaal vertellen over hoe jullie het hier vinden?” En dat willen de inwoners van Midwolda wel. “Het is hier echt heerlijk”, vertelt Géan. “En het is natuurlijk ook wel grappig hoe we hier terecht zijn gekomen. Eerst dachten we nog: ‘Moeten we dit wel doen?’ Maar Wilma en Geert vonden het niet erg. ‘Net wat voor jullie’, zeiden ze. We zijn harstikke blij dat we het gewoon gedaan hebben.” Voor het echtpaar draait de vakantie echt vooral om rust. “Thuis ben je toch altijd maar bezig hè”, laat Derk weten. “We hebben thuis een hele mooie overkapping en chalet, maar toch zitten we, met vergelijkbaar weer als nu, toch binnen. Op de camping zit je altijd buiten. Je komt hier gewoon heerlijk tot rust. Daarnaast fietsen we ook wel veel. Het is fijn dat je overal dichtbij zit.”

Op het speelterrein voor kinderen, waar vele springkussens staan, zitten Rachonda Fidanque, Belinda Exoo en Maria Ensing gezellig met elkaar te kletsen. Een kort gesprekje met de Krant van Tynaarlo vinden de dames wel leuk. “Eigenlijk moet je Rachonda hebben”, zegt Belinda. “Zij is de grootste diva van de camping.” De vrouwen beginnen hard te lachen en het duurt even voordat iedereen er weer bij is. “Grapje natuurlijk”, gaat Belinda verder. “We komen hier al jaren. Ik zelf al 33 jaar. Vroeger ging ik met mijn ouders mee en nu ga ik met mijn eigen gezin naar deze camping. Het is heerlijk dat er zoveel te doen is voor onze kinderen.” Het is een bijzonder gezicht. De drie dames komen hier al jaren met hun gezinnen en zelf zijn ze ook ooit met elkaar opgegroeid op de camping. “We zijn echte campingvrienden”, lacht Maria. “Wij zijn samen groot geworden op de camping en nu groeien onze kinderen ook weer samen op. Hoe leuk is dat?” En of ze zich vermaken? “Ja zeker”, zegt Rachonda. “Als de kinderen zich vermaken, hebben de ouders vakantie. Heerlijk!”