ZUIDLAREN – Omdat de komkommers inmiddels volop in de schappen liggen, de temperatuur stijgt naar boven de twintig graden én voor veel mensen de vakantie inmiddels in volle gang is, gaat De Krant van Tynaarlo op pad om campinggasten te bevragen. Wat maakt de gemeente Tynaarlo nu helemaal zo fantastisch om de spaarzame vrije dagen door te brengen? Deze serie Zomergasten speelt zich af op Camping Tienelsheem in Zuidlaren. Een gezellige camping voor jong en oud.  

Vooraan op de camping in Zuidlaren staat mevrouw Van Houten uit Exloo. Samen met haar man heeft ze al drie jaar een caravan op Tienelsheem. “Je komt wel op het goede moment”, lacht Van Houten. “Het is ontzettend warm! Je hebt een prima dag uitgekozen om de camping te bezoeken.” Als de zomergast plaatsneemt in de schaduw voor de caravan begint Van Houten te vertellen: “We hebben veertien jaar in Duitsland gewoond en zijn daar als het ware vereenzaamd. We wilden daarom terug naar Nederland en op een camping staan, waar je veel in contact bent met anderen. Mijn man heeft dementie en dat is soms heel lastig. Gelukkig hebben we hier veel aanspraak met campinggasten.” Op Camping Tienelsheem kan de familie Van Houten heerlijk tot rust komen. “Wel wordt het steeds wat drukker met vliegtuigen boven de camping”, gaat Van Houten verder. “Maar ja, in onze flat in Exloo zitten we alleen maar binnen. Dan ben ik natuurlijk veel liever hier. We genieten ervan zolang het kan”.

Verderop op de camping is het een drukte van jewelste in het ‘laantje’. Midden in het pad, tussen alle caravans en tenten in, zit een gezelschap van zeven campinggasten. “Kom er gezellig bij zitten”, zegt Antje Willemssen. “Wij vertellen je graag wat over de camping. Samen met mijn man Klaas Willemssen kom ik hier al 29 jaar dus ik weet er veel van.” De familie Willemssen kwam vroeger altijd al naar Tienelsheem met hun kinderen en nu komen ze gezellig met z’n tweeën. “We komen hier vooral tot rut”, gaat Antje verder. “Rustig aan doen en niks moeten. Heerlijk vind ik dat. We hebben een seizoenplek dus komen hier een half jaar lang. In het begin alleen in de weekenden en dan, als we vakantie hebben, zo’n drie weken. Het is een geweldige camping.” Ook Gerrit Boersma kan dat bevestigen. “Het is een supercamping inderdaad”, vertelt hij. “Ook ik heb, samen met Geesje Boersma en Bianca Boersma, een seizoenplek en dit is dus echt ons zomerverblijf. Wij komen hier sinds 2013 en hebben het ontzettend naar onze zin.”

Ook bij de familie Boersma en Willemssen zitten Elly Tjerkstra en Froukje van der Heide. Beide dames komen ook al jaren op de camping. “Via Tienelsheem kennen we Gerrit, Geesje, Bianca, Antje en Klaas ook”, vertelt Elly. “We doen veel dingen samen, zoals nu gezellig een drankje doen. Ook fietsen we veel en doen we activiteiten in de kantine van de camping.” Op de camping is er namelijk van alles te doen. Zo zijn er klaverjasavonden, feestavonden en is er zo nu en dan karaoke. “Aan al deze dingen doen we mee”, lacht Froukje. “Nu het zomervakantie is, is het ook wat drukker op de camping. Er zijn ook veel kinderen. Buiten het seizoen om is het wat rustiger en bestaat het grootste deel van de campinggasten uit ouderen.” De campinggasten vermaken zich ook vandaag prima. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er met elkaar gelachen en een beetje gekibbeld. Een gezellige boel dus in Zuidlaren!