ZUIDLAREN – Omdat de komkommers inmiddels volop in de schappen liggen, de temperatuur stijgt naar boven de twintig graden én voor veel mensen de vakantie inmiddels in volle gang is, gaat De Krant van Tynaarlo op pad om campinggasten te bevragen. Wat maakt de gemeente Tynaarlo nu helemaal zo fantastisch om de spaarzame vrije dagen door te brengen? Vandaag alweer de laatste serie Zomergasten, die zich afspeelt op Camping de Timp in Zuidlaren. Een gezellige camping gelegen tussen de vele, groene bossen en struiken.

Als de zomergast de camping opgelopen komt, is het vrij rustig voor deze laatste editie van de Zomergasten. Of velen alweer naar huis gaan? Geen idee. In ieder geval zijn er nog wel een aantal gasten aanwezig, wat is te zien aan de auto’s die bij de caravans geparkeerd staan. Na goed zoeken stuit de zomergast op Jan Schipper, die samen met zijn vrouw al twintig jaar op De Timp in Zuidlaren staat. “Het bevalt hier heel goed”, glimlacht Schipper. “We komen uit Norg, waar we een appartement hebben met een grote tuin. Echter komen we hier liever, want het is zo rustig. Daarnaast is het ontzettend gezellig. Zo nu en dan kaarten we wat met vrienden en drinken we een borreltje. Heerlijk.” De familie Schipper heeft al geruime tijd een seizoenplaats op De Timp. “Van 15 maart tot 1 november mogen we op de camping aanwezig zijn”, gaat de inwoner van Norg verder. “Zo nu en dan maken we ook een uitstapje naar het buitenland, maar hier gewoon in Zuidlaren is het ook fantastisch”.

Verderop op de camping staat Margriet met haar kleindochter Rosalie. Margriet heeft al jarenlang een stacaravan op de camping en zo nu en dan komt kleindochter Rosalie bij haar oma op bezoek. “Het is een goede camping hoor”, vertelt Margriet. “Het is niet te duur en er is genoeg te doen. Zo zijn er bingoavonden, kaartavonden en is er zo nu en dan livemuziek. Verder kun je zelf natuurlijk ook vertier zoeken in het dorp.” Aan het einde van het laantje waar Margriet met haar kleindochter zit, hebben Fred Venema en Ina Venema een prachtige caravan. Het echtpaar komt uit Veendam en staat al achttien jaar op Camping de Timp in Zuidlaren. “Vroeger waren we altijd in Schipborg”, vertelt Ina. “Echter hadden we daar na verloop van tijd geen zin meer in en hebben we de boel verkocht. Na enkele jaren kregen we toch weer kriebels om te gaan kamperen en zijn we hier neergestreken. Tot nog toe een hele goede keus!”

Toen het echtpaar Venema op de camping in Zuidlaren kwam, moest er wel wat gebeuren aan de caravan. “De caravan hebben we stevig moeten verbouwen”, legt Fred uit. “Daarnaast hebben we een prachtige serre voor de caravan gemaakt en hebben we ons eigen tuinhuisje. Het is net een klein paradijsje”. Fred en Ina vermaken zich prima op de camping in Zuidlaren. Op Tweede Paasdag arriveerden ze op de camping en op 31 oktober verlaten ze de camping weer. “Het is hier heerlijk tot rust komen”, vertelt Ina. “Er is niets te doen voor kinderen, maar daardoor is het wel lekker rustig. Soms komt er geen kip voor bij.”  Als het aan het echtpaar ligt, blijven ze nog vele jaren op de camping staan. “Ook omdat we zo’n mooi plekje voor ons zelf hebben gecreëerd natuurlijk”, glimlacht Ina. “Ik geef je een rondleiding, dan kun je zien wat ik bedoel.” En Ina heeft meer dan gelijk. De serre is zeer luxe ingericht en ook het tuinhuisje ziet er prachtig uit. Zeker is dat het echtpaar elk jaar weer heerlijk kan genieten in Zuidlaren.