TYNAARLO – “Op zondag 26 mei is de zomermarkt in Tynaarlo, en natuurlijk zijn de Vr. van Nu weer present met hun gezellige kraam waar weer leuke prijzen te winnen zijn. Houd u van gokken, en van spelletjes: dan zit u goed. Bijvoorbeeld het boodschappenspel: raden hoeveel de mand met boodschappen kost. Goed gegokt? De mand + inhoud is voor u!”

“Pluk eens een roos, de kans op een prijs is groot! Het populaire 21 spel is ook aanwezig. Er staat een leuke knuffel in de kraam, en u mag raden wanneer hij of zij is geboren. Voor de kinderen is er een olifant waarin je blikken kunt omgooien, en ringen werpen. Vergeet niet een zakje heerlijke eigen gebakken knieperties mee te nemen. Nog een aardige cadeautip? Een verjaardags kalender met foto ’s van Tynaarlo. De zomermarkt vindt plaats aan de Dorpsstraat in Tynaarlo van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kom gezellig even langs! Tot zondag 26 mei!

De koningsrit.

Op dinsdagavond 14 mei stond de puzzelfietstocht op het programma. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig. Toch stonden 25 dames te trappelen om de avond al fietsend en puzzelend door te brengen. Via Zeegse en Schipborg ging het naar voormalig Schuilingsoord, waar we midden in de avond4daagse van Zuidlaren belanden. Onderweg moesten wij vragen beantwoorden die allemaal in het teken stonden van het Koninklijk Huis. Onderweg pauzeren met een kop koffie met heerlijke oranjekoek [ heel toepasselijk ] en een spelletje “ jeu de boules”. Weer aangekomen in het Achterhoes lag er een puzzel met koninklijke vragen voor ons klaar. De winnaars zijn: 1ste Dina en Hinke 2e Dity, Fennie en Marja..3e Diny J. en Gré. Truus werd nog even door een brommer onderuitgehaald, bij deze beterschap. Dames van de puzzelcommissie, bedankt voor deze koninklijke avond! En wat het weer betreft: dat viel gelukkig erg mee.”

 

Zomermarkt Tynaarlo