Zomerfeest Tynaarlo Volksvermaken presenteert Zomerfeest Tynaarlo

TYNAARLO – Vereniging voor Volksvermaken Tynaarlo presenteert 29, 30 en 31 mei wederom het Zomerfeest. Van vrijdag tot en met zondag is het groot feest in het dorp, met diverse activiteiten.
Een van de attracties is het Levend Tafelvoetbal (zaterdagavond). “We hebben dit eerder gehad. Vorig jaar hadden we tobbedansen en rokjesvoetbal, waarbij deelnemers hele grote rokken aan hadden en je de voeten niet kunt zien. Dat was heel lastig voetballen”, weet voorzitter Jacob Hartlief van Volksvermaken. Het spektakel – vanaf 14 jaar- begint om 18.30 uur, de finale is tussen 21.15 en 21.30 uur. Wegens groot succes terug in het programma de Playback-show, op vrijdagavond. “We willen niet altijd hetzelfde. Vorig jaar hadden we klootschieten. Leden vroegen weer om een playbackshow. Deelname is voor iedereen, van 4 tot 100 jaar. Grote trekpleister is ook de Jaarmarkt met rommelmarkt op zondag (van 10.00 tot 17.00 uur). “Deze was vorig jaar gigantisch groot.  Van het tankstation Plantinga tot Rozenstraat stond het helemaal vol. Ook dit keer weer veel standhouders- zo’n vijftig-  georganiseerd door Roffald. Die markt biedt weer van alles wat. Zondagmiddag staat in het teken van een fietstocht, wat altijd een succesnummer is. Vorig jaar deden zestig mensen mee. Voor kinderen is er zaterdagmiddag (14.00-16.30 uur) een speurtocht Volksvermaken kent enkele commissies die de activiteiten organiseren. Zo is Jan Hogenberg verantwoordelijk voor Levend Tafelvoetbal. Nelleke en Sandra zitten in de commissie Kinderen en Marian Aling in de jury. Hartlief: “Zonder commissieleden kan Volksvermaken niets.  We hebben maar een klein bestuur”.  Maar alles loopt gesmeerd. Zoals de kermis – bestaand uit onder meer een zweef, schiettent, fietsdraaimolen en oliebollenkraam- die uit Mussel moet komen. “Orfel belt op.
We komen en dan zeggen wij okee”,  geeft Hartlief aan hoe makkelijk dit gaat.  De meeste festiviteiten spelen zich af rond Cafe Centraal, waar de stemming erin wordt gehouden door muzikale medewerking van Smildeger Roet, op zaterdagavond na het Levend Tafelvoetbal.
Het feest wordt zondagavond afgesloten met een optreden van Albert en Sia.  Traditiegetrouw begint het Zomerfeest met de kermis op vrijdagavond (19.00 uur).