hoogkerk voetbal zeijen 1hoogkerk voetbal zeijen 2hoogkerk voetbal zeijen 3hoogkerk voetbal zeijen 4Voetbaloverzicht gemeente Tynaarlo

TYNAARLO – SVZ verloor de topper van HFC’15. VAKO scoort veel, maar krijgt er ook veel tegen. Zondag werd het 4-4 in Oldemarkt. Zuidlaarderveen boekte de tweede zege. Actief pakte een punt in derby tegen Peize. Annen ging ten onder in Roden. Meest belachelijke uitslag was de 9-4 nederlaag van Yde de Punt. ZFC Zuidlaren (zon) scoorde zelf negen keer, bij Hunsingo.

ZFC Zuidlaren (zat) versloeg Drenthina met 4-2 en nam de derde plaats van de Emmenaren over. ZFC liep al gauw weg van Drenthina (3-0). Daarna kwamen de gasten nog even sterk terug, maar kwam de zege niet in gevaar. Voor ZFC scoorde Mark Oostra twee keer. Allard van Weringh en Jos Lamain waren de overige schutters. Zondag kwam Actief in de derby tegen Peize een 1-1 overeen. Bob Berends opende al vroeg de score. De fysiek sterke Eeldenaren sloegen menig aanval van de Peizenaren af, maar konden niet voorkomen dat Peize in de slotfase nog langszij kwam. Actief blijft in de middenmoot. Annen verloor van Roden. De eindstand, 3-0, stond bij rust al vast. Annen keek al vroeg tegen een achterstand aan. Vervolgens werd een enorme kans op gelijkmaker gemist, waarna Roden verder uitliep. Annen bezet nu de allerlaatste plaats. VAKO scoorde er weer lustig op los, maar moest in Oldemarkt wel eerst een 3-1 achterstand wegwerken. De rood-gelen hadden met een 3-4 de zege binnen bereik, maar de thuisclub wist toch nog de 4-4 te maken. VAKO houdt Oldemarkt wel op afstand, maar is achterop geraakt bij de top drie, die wel won. ZFC Zuidlaren had het vorig jaar moeilijk tegen laagvliegers. Bij Hunsingo was ZFC van de meet af aan scherp. Al na tien minuten was het 0-3. Bij rust al 0-5. De gasten verzwakten niet, maar voerden de productie verder op: 0-9. Dick Scholten scoorde drie keer. ZFC sloeg een gat met de onderste ploegen. SVZ (foto) was niet opgewassen tegen HFC’15, de nieuwe fusieclub uit Hoogkerk. Geheel kansloos was de ploeg uit Zeijen niet. Zo kwam Johannis Zefnat Kakisina een keer alleen voor de keeper, maar schoot recht tegen hem aan. En de Hoogkerker keeper ranselde een uithaal van Marc Tepper uit het doel. Maar HFC gaf de toon aan. Met name Jarno Noord had een moeilijke middag tegen loopwonder Johan Honebeek. Na een 1-0 ruststand werd het 3-1. De eretreffer kwam op naam van Kakisina. Zuidlaarderveen won voor de tweede keer. Het ging niet zonder slag of stoot. De thuisclub werd eerst op achterstand gezet, waarna de pas ingevallen Bertus Rubingh rood kreeg na hard inkomen. Zuidlaarderveen toonden na rust karakter door met man en macht te verdedigen en bij uitvallen de kansen te benutten. Justin Jansen maakte de winnende: 2-1. Zuidlaarderveen klimt daarmee uit het dal en is boven de streep gekomen. Yde de Punt werd verpulverd door Froombosch: 9-4. Jan Kuiper was des duivels: “Het was bedroevend en dan speel je tegen een matige tegenstander.” Twee strafschoppen leidden de ondergang in. Bij rust was het al 5-1. Zwak verdedigen leverde nog meer tegendoelpunten op. Yde vond zelf ook vier keer het net, maar het werd een monsterscore: 9-4. “Zo lang als ik trainer ben heb ik dit nog nooit meegemaakt.”