Zuidlaren wint; bizarre ontknoping bij Rolde tegen Annen

Afbeelding
Sport

REGIO - Zuidlaren kan met een gerust en goed gevoel de Zuidlaardermarkt over; bizarre ontknoping bij Rolde tegen Annen; VAKO legt het loodje in Eelde tegen Actief; Tynaarlo heeft niet genoeg aan een goede eerste helft en Yde de Punt kan het niet bolwerken tegen Haren.

Zuidlaren won zaterdag de wedstrijd tegen Velocitas 1897 met 1-2. De doelpunten werden door Jos Lamain en Bas Boersma gemaakt. De overwinning was verdiend te noemen, gaf trainer Edwin Prins aan. ‘’We waren gewaarschuwd voor de gevaarlijke spitsen, waar mijn team zich goed op had ingesteld. Toch kwamen we achter, maar we herpakten ons prima en speelden een goede pot voetbal. Het was een leuke wedstrijd met twee voetballende teams. We hadden de score eigenlijk wel mogen uitbreiden, maar enkele goede kansen werden niet op de juiste manier afgewerkt’’, aldus Prins.

Annen speelde de eerste helft zeer goed georganiseerd. Daar had Rolder Boys geen antwoord op. Ze konden niet door de hechte verdediging heen spelen. Trainer Hemmo de Wal zag zijn team via Dante Ploeg met 0-1 de rust ingaan. Na de pauze liep Annen zelfs uit naar 0-3 door twee goals van Roald Lammerts. Binnen twee minuten kwam Rolder Boys echter terug naar 2-3. Twaalf minuten voor tijd scoorde Danny Weiss de 2-4 en wat er toen gebeurde kon de trainer niet geloven. ‘’Er vond van alles plaats. Binnen 12 minuten draaide de stand om naar en 6-4 overwinning voor Rolder Boys. Onbeschrijfelijk’’, volgens De Wal.

VAKO speelde een dramatische eerste helft tegen Actief. De ploeg van Poortman speelde met veel te weinig inzet. Actief startte agressiever volgens trainer Slijfer en dat resulteerde bij rust dus al in een 3-0 voorsprong.  Door twee goals van Erwin Imelman en eentje van Wilber Scheres kwam de voorsprong tot stand. Actief kon het niveau van de eerste helft niet doorzetten. De tweede helft ging derhalve gelijk op vond trainer Poortman van VAKO. Via Tim van Huffelen maakten ze nog 3-1, maar maakte daarna geen aanspraak op een beter resultaat en zo bleven de punten in Eelde.

SVZ-trainer Max Hulsinga zag zijn ploeg twee van de drie kansen in de eerste helft scoren. Johnno Hingstman en Avner Leidelmeyer waren verantwoordelijk voor de doelpunten van SVZ. In de tweede helft viel de aansluitingstreffer te snel voor de ploeg uit Zeijen. Het gevolg daarvan was dat angst de ploeg ging beheersen. Dat was uiteindelijk de bottelnek voor de 2-3 nederlaag. De derde treffer voor Muntendam kwam zeer ongelukkig tot stand. Een voorzet van de spits van Muntendam werd dusdanig van richting veranderd, dat hij in de bovenhoek van het doel verdween.

Yde de Punt liep thuis tegen Haren tegen een 0-3 nederlaag aan. Trainer Willem Dontje erkende dat Haren meer kwaliteit in hun team herbergde. Kort voor de pauze kwamen op een achterstand door een fout van de keeper. In de tweede helft was Yde de Punt via Niels Hingstman nog gevaarlijk. ‘’Het team heeft moeite met scoren en dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen’’, gaf de trainer aan.

Tynaarlo liep wederom tegen een nederlaag aan. Toch zag trainer Rutgers positieve punten. De eerste helft werd er prima gespeeld. Dat leidde tot een 1-2 voorsprong bij rust. Jorn Boer en Tom Ringelink waren voor de treffers verantwoordelijk. Het tempo werd omhoog geschroefd door Stanfries en binnen no time vielen er drie goals voor de thuisclub. Het team van Rutgers zakte toen weg en liep daardoor tegen een geflatteerde 9-3 nederlaag aan. Het derde doelpunt van Tynaarlo kwam op naam van Mike Koops.