Zuidlaren wint van Omlandia; Annen niet opgewassen tegen WKE, Tynaarlo hard onderuit.

Afbeelding
Sport

Zaterdagvoetbal

Zuidlaren wint van Omlandia

Promovendus Zuidlaren bindt ook degradant Omlandia uit Ten Boer aan de zegekar. Vorig jaar was er nog twee klassen verschil tussen beide ploegen. Des te knapper de overwinning.

Zuidlaren liet het publiek genieten van een mooie pot voetbal. De ploeg van Edwin Prins domineerde van begin tot eind. Omlandia had niets in te brengen.  Robin Wolters maakte voor de pauze de eerste treffer. Na de pauze scoorden Bas Boersema (2x) en nogmaals Robin Wolters. Zij bepaalden de zeer verdiende eindstand op 4-0 voor Zuidlaren. Een terechte uitslag vond trainer Prins.

Zondagvoetbal

Annen niet opgewassen tegen WKE, Tynaarlo hard onderuit

Annen delft het onderspit tegen WKE ’16. Actief laat de winst binnen 3 minuten glippen tegen Groninger Boys. SVZ behaalt in Gieten een verdienstelijk gelijkspel. Tynaarlo lijdt een monsternederlaag tegen Groen Geel.

Annen kreeg in de eerste helft een drietal kansen. De ploeg van trainer de Wal liet zien aardig te kunnen ballen, maar het ontbrak op dit moment duidelijk aan scorend vermogen.  Kort na de pauze kreeg zijn ploeg twee opgelegde kansen op de voorsprong.  Door niet koelbloedig te zijn werden deze helaas niet tot doelpunt omgezet. WKE’16 liet zien wel koelbloedig met de geboden kansen om te springen. Slecht uitverdedigen van Annen gaf WKE de kans de tweede treffer aan te tekenen. In een alles of niets poging kregen we het lid op de neus. Na de 0-3 tekende Bart Kranenborg nog voor de eretreffer voor Annen. De eindstand werd daarmee bepaald op 1-3.

Actief liet de eerste twintig minuten het beste van het spel zien. Door A junior Stijn Jorna werd op dat moment de verdiende voorsprong binnen geschoten. In het verloop van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Slijfer volop mogelijkheden de score verder uit te breiden. Een schot van Julius van der Hilst op de lat, een kopbal van Ennio Jansen net naast waren dichtbij de tweede treffer voor Actief. Groninger Boys, met de individueel betere spelers, brachten Actief binnen 3 minuten op een achterstand. Het 2-1 verlies van Actief gaf Slijfer wel het idee om met het veldspel verder te kunnen. Hij vond dan ook dat zijn ploeg te weinig had gekregen.

SVZ had nog wel enige naweeën van het sponsor feestje op zaterdagavond, vond trainer Max Hulsinga. De gehele selectie was present bij de sponsor. Er zat wel veerkracht in de ploeg vond de trainer. Na een achterstand werd de stand omgebogen in een voorsprong door Avner Leidelmeijer en Ryan Subaeswaran. Na de pauze weer een gelijk opgaande wedstrijd. Gieten, die toch een behoorlijk elftal hebben, maakte kort na de pauze gelijk. Johan Haverkate zette SVZ weer op voorsprong maar een kwartier voor tijd werd de stand gelijk. In de resterende tijd waren er kansen over en weer, maar de 3-3 eindstand bleef op het bord.

Tynaarlo trainer Roelof Rutgers was niet te benijden na de 11-0 nederlaag tegen Groen Geel. Dit had hij nog nooit meegemaakt zo’n grote nederlaag. Het lag absoluut niet aan de mentaliteit van de spelers. Ze lieten zien er van alles aan te willen doen om de stand een beter aanzien te geven. De individuele fouten waren er debet aan dat de uitslag te hoog uitviel. Het schrijnend tekort aan kwaliteit deed zich duidelijk gelden.

Yde de Punt trainer Willem Dontje was boos. Zo goed als vorige week was, zo waren we deze wedstrijd zo onnauwkeurig. De punten waren echt een cadeau voor Stanfries. De ruststand was 1-0 in het voordeel van Yde de Punt door een doelpunt van Niels Hingstman. Trainer Dontje zag zijn ploeg zo veel kansen om zeep helpen. Daardoor werden de eigenlijk weggegeven. Een afstandschot van Stanfries vloog in het doel en kort daarna viel ook nog de 1-2. Yde probeerde het nog wel maar zoals gezegd, de vele kansen werden om zeep geholpen. De eindstand 1-2 was voor Stanfries.