ZUIDLAREN – Vrijdag 24 mei staat voor vijftig plussers in Zuidlaren in het teken van ZweFiLo, een triatlon die deze doelgroep op een recreatieve manier in beweging moet brengen. Een van de initiatiefnemers voor deze activiteit is Marloes Reiffers, studente Sport en Bewegen van het Alfa College in Groningen. Zij hoopt dat de ouderen in Zuidlaren zich massaal opgeven.

“Het organiseren van deze activiteit is een opdracht die ik doe in het kader van mijn opleiding”, legt ze uit. “In samenwerking met mijn stageplek Dynamia leek het me leuk om de oudere doelgroep te laten sporten. Het heeft ook als doel om ouderen na deze activiteit aan het sporten te blijven houden. Daarom hebben we ook gekozen voor een triatlon. Vindt iemand zwemmen niks, dan is fietsen of lopen iets voor hem of haar, terwijl iemand anders juist wel plezier heeft in het zwemmen.”

Aangezien de doelgroep ouder is dan vijftig jaar, zetten Reiffers en consorten zich voor sport op recreatief niveau. “Er zit niet echt een wedstrijdelement in, maar daarom kan het juist voor deze doelgroep heel leuk zijn. We worden goed ondersteund door een aantal sponsoren en ook zwembad Aqualaren verleent haar volle medewerking. Wij hopen in ieder geval op een geslaagde dag.”

Inschrijven voor deze activiteit kan via www.mv-moves.nl. De inschrijving voor 22 mei kost 10 euro per persoon, terwijl inschrijven na deze datum 12 euro 50 kost. Voor meer informatie kan er gebeld worden met 050 – 409 0772.

 

VriezerPost-week21-p15.pdf - Adobe Acrobat Pro