VRIES – Vrijdagmorgen 29 juli werd mevrouw Ellen Kamps vlak voor haar zwemles door coördinator buitenbad Trea Rutgers en collega Agnes van Putten verrast met een taart en een persoonlijk abonnement, omdat ze de 25.000ste bezoekers was in De Leemdobben.

Mevrouw Kamps, voorheen wonende in Tynaarlo en ook naast het zwemmen daar nog sport (Bootcamp), was blij verrast met deze actie. Was het vorig jaar op 13 september dat dit heugelijk feit plaats vond, nu reeds eind juli. Dat nu reeds de 25.000ste bezoeker werd verwelkomd heeft onder andere te maken met het feit dat De Leemdobben het gehele jaar geopend is. Zwembad De Leemdobben is volledig gasloos en met zonnepanelen (stroom), zonnecollectoren (warmte) en twee warmtepompen is het zwembad in staat geweest de temperatuur op peil te houden en de kosten beheersbaar te houden. Verder werd de zwemmers de mogelijkheid geboden om ook in de winter en het vroege voorjaar te zwemmen waar veel gebruik van is gemaakt, mede veroorzaakt door allerlei beperkingen in verband met corona. Of het zwembad ook dit jaar open blijft zal afhangen van het aantal zwemmers dat na oktober blijft/komt zwemmen.

Nu loopt het reguliere seizoen tot en met zondag 4 september om vervolgens vanaf 4 september t/m 2 oktober nog ruimte te bieden om op vastgestelde tijden te komen baanzwemmen in het wedstrijdbad. Mocht het erg mooi weer zijn dan zou ook het recreatiebad nog beschikbaar blijven. Zwemmers die hebben gekozen voor een ‘plus-abonnement’ kunnen gedurende die periode nog gebruik maken van hun abonnement en de overige zwemmers kunnen of een eenmalig entree aanschaffen of gebruik maken van een 10-badenkaart. Vanaf oktober zal het zwembad alleen werken met eenmalige entreebewijzen en afhankelijk van het aantal zwemmers bepalen of en hoe lang het zwembad open blijft. Voor nu is het management erg tevreden met het aantal zwemmers. Ze hopen op nog een aantal mooie dagen, zodat veel zwemmers weer de weg naar De Leemdobben weten te vinden. De meest actuele informatie over openingstijden en het actuele nieuws voor zowel De Leemdobben, als zwembad Lemferdinge en het overdekte bad Aqualaren is te vinden op www.zwembaden-tynaarlo.nl.