ZUIDLAREN – In de herfstvakantie wordt in subtropisch zwemparadijs Aqualaren van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober ook dit jaar weer de Nationale Zwemvierdaagse georganiseerd.

Bij de receptie van het zwembad kunnen belangstellenden zich vanaf 14 oktober inschrijven voor de Zwemvierdaagse. Iedereen die is ingeschreven voor het evenement krijgt een deelnemerskaart uitgereikt. Op vertoon van deze kaart kan men tijdens de herfstvakantie vijf dagen zwemmen, deelnemen aan de Zwemvierdaagse en aan alle activiteiten die tijdens deze dagen worden aangeboden.

Deelnemers aan de Zwemvierdaagse dienen elke dag twintig baantjes te zwemmen. Dat staat gelijk aan 500 meter. Er wordt een uitzondering gemaakt voor kinderen beneden de 10 jaar en ouderen boven de 65 jaar. Zij zwemmen elke dag tien baantjes, dus 250 meter.

Ook kinderen die tijdens de zwemlessen in groep 3 zwemmen en kinderen die bijna afzwemmen voor hun A-diploma mogen deelnemen aan de zwemvierdaagse. Voorwaarde voor deze kinderen is wel dat zij onder begeleiding van een volwassene zwemmen. Bovendien zijn ze verplicht om een kurkje om te doen.

Voor meer informatie over de zwemvierdaagse en de verschillende activiteiten kan men zich wenden tot de receptie van Aqualaren.