FC Zuidlaren pakt eerste periode, Actief en Annen hebben eerste periode in vizier na winst

||||
|||| Foto: ||||
Sport
REGIO – Vanwege een inhaal- en bekerweekend moesten er slechts drie clubs binnen het verspreidingsgebied in competitieverband aan de bak: FC Zuidlaren zaterdag, Actief en Annen. Alle drie wonnen ze overtuigend en staan ze op dit moment bovenaan op de ranglijst. FC Zuidlaren was met 3-1 te sterk voor De Heracliden, Annen won de burenruzie bij Gieten en Actief maakte in eigen huis geen fouten tegen Harkstede.
We beginnen voor de verandering eens met de zondagclubs. Voor Annen stond de burenruzie bij Gieten op het programma. Bij winst zou Annen de koppositie overnemen van Veendam 1894. Nog geen eenvoudige opgave, want Gieten geldt als een subtopper in de 3e klasse B. Thuisploeg Gieten startte sterk op sportpark “de Goorns”, maar na een kwartier spelen nam Gieten het initiatief over. Na een half uur zette Roald Lammerts uit een scrimmage voor het vijandelijke doel de gasten op voorsprong. Dante Ploeg maakte er in de 57ste minuut in een een-op-een situatie met de doelman 0-2 van. Vlak daarna kwam Gieten uit het niets terug in de wedstrijd. ,,Toen werd het nog even spannend, zonder dat wij daarbij echt in de problemen kwamen. Gieten hanteerde veelvuldig de lange bal, dat was makkelijk rapen voor ons”, blikt Annen-oefenmeester Hemmo de Wal terug. Aan alle spanning kwam in de 84ste minuut een einde toen opnieuw Roald Lammerts scoorde: 1-3. Komend weekend speelt Annen de cruciale wedstrijd bij Veendam 1894 om de eerste periodetitel. Annen heeft genoeg aan een gelijkspel, Veendam 1894 moet winnen om de eerste periode binnen te slepen. Een interessant gevecht dus. De Wal: ,,Het zal erom spannen. Zij moeten winnen en wij zullen zeker niet achteruit gaan voetballen. Die periode is leuk en aardig, maar we willen aan het einde van de rit gewoon bovenaan staan”.
In de 4e klasse C gaat Actief vrolijk verder met winnen. Na de belangrijke 5-1 overwinning vorige week tegen Engelbert, was nu Harkstede het slachtoffer. In Eelde werd het 3-0. Peter Slijfer was tevreden over de uitslag, maar minder tevreden over de uitvoering. ,,We mistten een aantal belangrijke spelers in het as van het veld. Ondanks dat moesten we natuurlijk gewoon van Harkstede winnen. Dat bleek nog moeilijker dan verwacht”. Het spel speelde zich af op de helft van Harkstede. ,,Wij vielen aan, zij hielden tegen. Harkstede kwam echt om de nul te houden”.  In de 29ste minuut opende Tom Smid de score. Na rust liep Actief via tweemaal Jordi Slijfer uit naar een 3-0 zege. Komend weekend kan Actief bij Haren de eerste periode pakken. ,,We hebben aan een gelijkspel genoeg, maar we gaan voor de winst. We bekijken het wedstrijd tot wedstrijd. We willen zo snel mogelijk terug naar de 3e klasse, dat kan via de nacompetitie, dus die eerste periode willen we graag winnen”, aldus Slijfer.
Wat Annen en Actief (nog) niet hebben, heeft FC Zuidlaren zaterdag binnengehaald: de eerste periodetitel. De ploeg heeft tot dusverre voldoende punten vergaard om een wedstrijd voor het verstrijken van de eerste periode niet meer in de problemen te komen. In Uithuizermeeden was FC Zuidlaren met 3-1 te sterk voor de plaatselijke club, De Heracliden. Jos Lamain opende na twintig minuten de score uit een moeilijke hoek. Raymond Zuidema bracht het doelpuntenverschil zo’n tien minuten later op twee. De verdediger schoot van dichtbij hard raak in het dak van het doel. De Heracliden deden nog wat terug, maar het was opnieuw Jos Lamain die doel trof: 1-3. Lamain verzuimde in het restant de score op te voeren, maar de overwinning en de periode was na het eindsignaal een feit. Komende zaterdag komt Corenos op bezoek op sportpark De Wenakkers.