Schitterend muzikaal programma Vocaal Festival

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
ANNEN – Annen telt af naar het spectaculaire Vocaal Festival!  Op  8, 9 en 10 juni is het zover. Op 8 juni start de 9e editie van Vocaal Festival Annen, met Festival in Concert om 20:30 uur. Op  zaterdag 9 juni vanaf 10:00 uur treden op 10 verschillende podia 40 koren op. Deze podia staan verspreid door heel Annen. En de koren hebben allemaal hun eigen repertoire welke ontzettend uiteen lopen.
Zo zijn er popkoren maar ook koren die smartlappen of klassieke liederen laten horen. In totaal doen er 1500 deelnemers mee aan dit unieke evenement en kan er genoten worden van in totaal 120 optredens! Bijzonder zijn dit jaar een aantal kinderkoren en zelfs een opleidings-orkest die meedoen. Niet alleen maar optredens wat de klok slaat zaterdag. Er worden namelijk ook leuke (gratis) workshops gegeven: stemtechnieken, muziek maken en buikdansen. Iedereen kan meedoen, deelnemers en bezoekers.
De optredens zijn ter voet prima te bereiken, maar je kunt ook kiezen voor een lift met historische bussen. Deze rijden rondes door Annen en zetten de bezoekers af bij alle podia. Nog een aanrader: Festival Proms op zaterdagavond. Dit is een promenade concert verzorgd door het Veenkoloniaal Symfonieorkest. Zij gaan samen met solisten en verschillende koren een buitengewoon optreden verzorgen.
Het zaterdagprogramma begint om 10:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Zondag 10 juni wordt om  13:00 opgestart met Festvial on Tour, prachtige optredens op unieke locaties in Annen, Annerveenschekanaal, Spijkerboor en Nieuw Annerveen. Ook tussen deze locaties rijden historische bussen. Alle informatie is te vinden op www.vocaalfestivalannen.nl
 

UIT DE KRANT

Lees ook