Jorrit de Boer de boer op voor jeugd Tynaarlo

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
‘Ik merk dat jongeren de binding met het dorp wat kwijt raken’
TYNAARLO – Jorrit de Boer gaat namens het spiksplinternieuwe CDA-TynaarloJongerenPlatform de wensen van de jeugd in de gemeente inventariseren. De jeugd is te weinig vertegenwoordigd in ‘zijn’ mooie gemeente en daar moet verandering in komen, vindt de Boer. Via social media is hij van plan bloggend en vloggend kwesties die jongeren in Tynaarlo bezig houden in beeld brengen. De Vriezer Post spreekt De Boer, in de tuin van zijn ouders in Paterswolde.
Het idee ontstond tijdens een toevallige ontmoeting met Hanneke Jager, fractieleider van het CDA in Tynaarlo. Zij  vroeg Jorrit de Boer (26) of hij misschien iets in de politiek wilde doen.  Het CDA kan wel wat verjonging gebruiken, vindt Jager. “Dat leek me wel wat. Politiek heeft me altijd al geïnteresseerd. Bovendien past het goed bij mijn studie grafische vormgeving.  De jeugd bereik je niet meer via de krant. Zij nemen het nieuws tot zich via een smartphone of tablet. Zitten veel op social media.” Niet zo vreemd dat Jager bij De Boer aanklopte voor een politieke rol binnen haar partij. De Boer is een bekende in de gemeente. Zet zich al van jongs af aan in voor het Corso in Eelde, is secretaris van de wijk Duinstraat en ontwerper van twee andere wijken. “Mijn  vader sleepte me mee toen ik een mannetje van vijf was. In 1998 was het. Visserslatijn heette onze wagen. Sindsdien ben ik verslaafd aan het Corso. We hebben een prachtige gemeente waar veel georganiseerd wordt. De enorme aantrekkingskracht van het Corso verbaast me iedere keer weer. Toch merk ik dat er onder de jeugd weinig betrokkenheid is, ze de binding met het dorp een beetje kwijtraken. Via het platform wil ik de jeugd bereiken. Ik ben van plan filmpjes te maken bij sportevenementen, het Corso of de Zuidlaardermarkt. Ook wil ik scholen bezoeken om maatschappelijke kwesties te bespreken. Via Facebook , Instagram en Twitter vraag ik  wat ze ergens van vinden. En of er misschien iets is dat beter kan, waar behoefte aan is of ontbreekt in de gemeente.”
Het is de bedoeling dat De Boer zijn bevindingen en verzamelde data doorspeelt naar het CDA, die mogelijk actie kan verbinden aan de behoefte van de jeugd. “Hoe we dat exact vorm gaan geven weet ik nog niet. Daarover gaan we nog uitvoerig met elkaar in gesprek. Of ik ambitie heb om namens het CDA in de raad te gaan? Zou kunnen. Het lijkt me zeker wel wat. Maar ik woon nu nog in Groningen. Wil eerst mijn studie afmaken. Daarna ga ik terug naar mijn roots in Paterswolde. Dit is in elk geval een mooie springplank om thuis te raken in de politiek.” Het CDA-TynaarloJongerenPlatform laat binnenkort van zich horen via Facebook, Instagram en Twitter.
 
 

UIT DE KRANT

Lees ook