Geslaagde grasbaanraces Vries

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

VRIES – Afgelopen weekend vonden op het Evenemententerrein aan de Veenweg in Vries de jaarlijkse grasbaanraces plaats. Met schitterende weersomstandigheden en veel publiek kijkt Stichting Grasbaan Vries, de organisator van het evenement, terug op een geslaagd weekend. “We zijn ontzettend tevreden”, stelt Grietinus Dussel. “Het weer was perfect, er was veel publieke belangstelling en ook de startlijst was goedgevuld.” Nieuw dit jaar bij de Grasbaanraces in Vries was dat er zelfs een wereldkampioen aan de start stond. “Dat er een wereldkampioen meedeed, zegt ook iets over de motorsport”, legt Dussel uit. “De laatste jaren is, na een kleine terugval, de motorsport weer populairder geworden. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.”

Op zaterdag waren allereerst de jeugdrijders aan de beurt, waar vijftig deelnemers aan de start stonden. “Een vlekkeloze dag”, vertelt Dussel. “Geen bijzonderheden en gelukkig geen valpartijen. Daarnaast waren we zeer tevreden met het aantal starters”. Met 50 starters, die werden ingedeeld in acht verschillende categorieën, waren er acht winnaars aan te wijzen. Wiebo Bouwmeesters (Specials Nationaal), Jarno Bosma (50cc Jeugd), Niek Meijerink (65cc Jeugd), Jelmar Naessens (85cc Jeugd), Jarno Terpstra (125cc Jeugd), Harriët Zwiers (Powergirls) en Jan Okke Loonstra (Cup ST 125cc) eindigden als eerste in hun categorie. 

Bij de wedstrijden op zondag bepaalden de Nederlandse kampioenen van het afgelopen seizoen het niveau. Romano Hummel was bij de Solo’s ongeslagen en William Matthijssen wist, samen met Sandra Mollema, bij de zijspan als eerste over de finish te komen. Hummel was bij de Solo’s oppermachtig met zijn hoge snelheid. Van de maximale 30 te behalen punten, gingen ze allemaal naar de Hoogkerker. Achter Hummel op het podium eindigden Richard Hall (tweede) en Theo Pijper (derde).

Hummel was niet de enige met een maximale score bij de Grasbaanraces in Vries. Ook het duo Matthijssen/Mollema won alle vier de heats, waarna ook de finale een prooi was voor Matthijssen/Mollema. Het koppel Wilfred Detz/Wendy Arling eindigde als tweede. De derde plaats ging naar Josh Goodwin en Liam Brown. Over een maand, op zondag 12 mei, staat de tweede ronde van het Dutch Open Grass Track op het programma. Dan is het sportpark in Eenrum het decor voor de motorrijders.




UIT DE KRANT

Lees ook