Oranjevereniging Zuidlaren organiseert activiteiten tijdens Koningsdag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
algemeen de krant van tynaarlo

ZUIDLAREN – De Oranjevereniging Zuidlaren organiseert op 27 april verschillende activiteiten in het kader van Koningsdag. Al jarenlang neemt de Oranjevereniging Zuidlaren de organisatie van de festiviteiten voor haar rekening. Het bestuur van de Oranjevereniging is al maandenlang bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag. Voorzitter Jaap van den Borg kijkt uit naar een mooie dag: “Er is op Koningsdag ontzettend veel te doen in Zuidlaren. We hopen uiteraard op veel bezoekers en gezelligheid”.

“De activiteiten in Zuidlaren beginnen om 09.00 uur”, vertelt Van den Borg. “Op de Brink is een rommelmarkt en om 09.30 uur verricht burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo de officiële opening.” Thijsen hijst, samen met muziekvereniging Erica en de Scouting, de Nederlandse vlag en zingt met de aanwezigen het Wilhelmus. “Na de officiële opening verplaatsen wij ons naar het Sprookjeshof”, legt Van den Borg uit. “Voor €5,- kunnen leden van de Oranjevereniging naar binnen voor de activiteit ‘Groot Plezier’. Daarnaast krijgen zij gratis patat en een ijsje. Niet-leden betalen €9,50 voor entree tot de activiteit.”

Op de Stationsweg in Zuidlaren is vanaf 10.00 uur een Braderie en daarnaast staat er de hele dag een rodeostier. “Om 11.00 uur drinken we in de rondgang door het dorp een oranjebitter”, vertelt Van den Borg. “Dit is in samenwerking met Mitra Zuidlaren. Bij de oranjebitter kunnen de aanwezigen een Oranjetraktatie krijgen van de bakkers Hovius en Feenstra.” Van 13.00 tot 15.00 uur is er een optreden van Muziekvereniging Erica. Het muziekconcert vindt plaats op de Brink, tegenover het Brinkhotel. “Maar ook voor de kinderen is er genoeg te beleven”, gaat Van den Borg verder. “Van 14.00 tot 16.00 uur staat er een klimwand op de Brink en is er ruimte om een ritje te maken op de kabelbaan. We hebben echt voor ieder wat wils”. Kinderen kunnen zich uitleven op de Brink met muziek van het dweilorkest De Beiler Notenkrakers op de achtergrond. “Om 16.00 uur eindigen de activiteiten, maar voor belangstellenden is het mogelijk om aan te sluiten bij het Oranjediner”, legt Van den Borg uit. “Het Oranjediner buffet, met live muziek, vindt plaats bij het Grand Café aan de Millystraat. Leden kunnen voor €10,- mee-eten. Niet-leden betalen €13,- voor deelname aan het buffet. De prijzen zijn exclusief drankjes.” Het Oranjediner buffet duurt tot 20.30 uur.

“Wij als bestuur kijken uit naar een geweldige dag”, vervolgt Van den Borg zijn verhaal. “We zijn al sinds september bezig met de voorbereidingen en het is fijn dat het nu bijna zover is. We vinden het belangrijk dat we het met z’n allen gezellig hebben. Wij als vrijwilligers, maar ook vooral de bezoekers. Als mensen genieten, dan is het goed. Daar krijg ik een kick van. We hopen dat vele mensen op 27 april naar Zuidlaren komen om samen met ons Koningsdag te vieren”.

De Oranjevereniging Zuidlaren is voor de komende jaren nog opzoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen ingezet worden op Koningsdag zelf om bijvoorbeeld te controleren bij de verschillende attracties. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via oranjeverenigingzuidlaren@hotmail.nl

UIT DE KRANT

Lees ook