De Marsch verliest met 6-0 van ZTC en degradeert uit Topklasse

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

PATERSWOLDE – Het eerste herenteam van tennisvereniging De Marsch uit Paterswolde is na één seizoen in de Topklasse alweer gedegradeerd. Het jonge team verloor afgelopen zaterdag met 6-0 van de Zuidlaarder Tennisclub. Door de nederlaag staan de tennissers uit Paterswolde één wedstrijd voor het einde op een laatste plek. De achterstand op een veilige plaats in de Topklasse bedraagt dertien punten. Dat is voor het team uit Paterswolde niet meer te behalen. Voor de Zuidlaarders betekende de 6-0 een prima overwinning, waardoor de ploeg zich verzekerde van een plaats in de middenmoot en minstens nog een jaar Topklasse.

Van te voren wist TV De Marsch dat het moest winnen om nog uitzicht te kunnen houden op lijfsbehoud in de Topklasse. De uitploeg, ZTC, wist daarentegen dat het al zo goed als veilig was. Met dat in het achterhoofd begonnen de Zuidlaarders uitstekend. Jan-Pieter Veenboer won van Noud Stoker, Paul van den Tempel versloeg Jos Meerman en Robert Wezeman won gemakkelijk van Rudolf Hidskes, waardoor het na drie wedstrijden 0-3 was voor de gasten. Daan Meijer van TV De Marsch moest vervolgens aan de bak tegen Tom van der Bijl. Nadat Van der Bijl de eerste set simpel met 6-0 had gewonnen, ging het in het vervolg van de wedstrijd gelijk op. Meijer ging beter spelen en pakte de tweede set met 6-4, tot frustratie van Van der Bijl. In de derde set kwam Meijer net tekort: 3-6. Hierdoor stond ZTC na de enkels op een 0-4 voorsprong. Ook in de dubbelpartijen ging het gemakkelijk voor de bezoekers. Het koppel Lennard Duursema/Van der Bijl won met 6-1, 6-4 van Stoker/Meerman en ook Veenboer en Wezeman wisten gemakkelijk te winnen van Hidskes/Meijer. Hierdoor stond er een 0-6 eindstand in het voordeel van de Zuidlaarders op het scorebord.

Door de 6-0 overwinning staat ZTC op een vijfde plaats in de Topklasse en is het nu definitief veilig. “Ik ben heel blij met het resultaat vandaag”, vertelt Wezeman van ZTC. “We kwamen hier voor de overwinning en die hebben we denk ik dik verdiend behaald, waardoor we ons nu ook gehandhaafd hebben in de Topklasse. Ik ben blij dat dat ons een wedstrijd voor het einde al gelukt is.” Voor De Marsch betekent de nederlaag dat het op een laatste plek staat en is gedegradeerd uit de Topklasse. Aanstaande zondag neemt het team uit Paterswolde het in de laatste wedstrijd op tegen de nummer één na laatst Almere. De Marsch hoopt deze dag uiteraard nog een aantal punten te behalen om toch enigszins met een positief gevoel af te sluiten.