Zuidlaren wijst SVZ terug; Actief van 2-0 naar 2-7

||
|| Foto: ||
Sport
REGIO  -   De competitie is weer hervat.  De resultaten magertjes. Winst voor FC Zuidlaren (zon), gelijkspel voor Annen en nederlagen voor VAKO,  Actief en Zuidlaren (za).
Voor FC Zuidlaren (zat)  de eerste officiële wedstrijd sinds 11 november 2017.  De FC begon het nieuwe jaar met een nederlaag tegen Amicitia.  De gasten kwamen in de eerste helft achter  door een eigen goal van Allard van Weringh. In de tweede helft kroop Zuidlaren wel wat meer uit zijn schulp,  creëerde wat mogelijkheden maar vanuit de counter kwam Amicitia op 2-0. Allard van Weringh raakte namens Zuidlaren nog de paal maar het bleef bij 2-0.  VAKO is na de winterstop slecht uit de winterstop gekomen: 4-2 verlies tegen ZNC in Zuidbroek.    Na nog geen half uur spelen was de wedstrijd in feite al beslist. Nadat VAKO via Leander Meijering en Andre Manzeza twee goede kansen lieten liggen, beoordeelde keeper Johan Homan eerst een corner en daarna een vrije trap verkeerd. Daardoor stond VAKO binnen een kwartier op een 2-0 achterstand. Even later werd het ook nog 3-0,   weer een vrije trap.  In de tweede helft een heel ander VAKO, dat op zoek ging naar de tegentreffer. Dat lukte al vrij vlot. Patrick Steenbergen scoorde de aansluiter. De treffer gaf VAKO moed en het regende kansen. Leander Meijering maakte het duel weer spannend 3-2. Het beslissende doelpunt viel aan de andere kant.  FC Zuidlaren-SVZ (foto) zou in Zeijen gespeeld worden, maar wegens legionella werd dit duel omgedraaid. Volgens Roland Beuvink verloor SVZ zwaar onverdiend. “SVZ was in alle opzichten beter. Zuidlaren speelde alleen de lange bal. Vier minuten voor tijd werd het 1-0, als gevolg van een overtreding op de middellijn. “Dat heeft met jeugdigheid te maken, kun je zo’n jongen niet kwalijk nemen”, vindt Beuvink, die zich al verzoend had met een punt. Het liep even anders: 2-0. Actief stond met 2-0 op winst tegen Wildervank en kreeg alsnog een zevenklapper om de oren. Zes doelpunten in de tweede helft, ongekend. “We kwamen niet goed uit de kleedkamers”,  verklaarde Jan Willem de Haan. De kopkracht in standaardsituaties werd Actief fataal. Na de 2-3 ging het snel. Dit frustreerde Laurens Timmer, uitblinker bij de thuisclub, die zijn tweede gele kaart kreeg. “Er ging veel mis. Daar moeten we mee aan de slag. De goede dingen nemen we mee.”  Annen speelde een blanco wedstrijd tegen Veendam 1894: 0-0. De runner-up blijft op de plek staan.