||||||
|||||| Foto: ||||||
Sport
REGIO – Opnieuw was Koning Winter spelbreker. Veel velden waren door de vorst niet bespeelbaar. Slechts Actief, Annen en Tynaarlo kwamen in actie in de winterse wei.
Annen speelde op kunstgras tegen LEO. “De KNVB had dit aanbevolen, maar het kon ook niet op gras”, vond Jappie Tiersma. Annen liet er geen gras over groeien: 5-0. Bij rust was het al 5-0. De tweede helft was weinig verheffend, zei Tiersma nog. Ik heb moeten aarzelen tussen zakelijk en geen zak meer aan. De spanning was weg, na de 5-0. We zetten in de eerste helft vol druk en waren kwalitatief ook beter. Al kreeg LEO voor rust enkele goede kansen. Al met al werden de toeschouwers na rust bepaald niet verwend. Actief en LEO, clubs met de meeste wedstrijden, speelden als enige in deze klasse.  “Een club als Siddeburen heeft zes wedstrijden minder gespeeld”, rekende Tiersma.  Datzelfde Actief kon de winnende lijn van vorige week niet doortrekken: 5-2 verlies tegen Kwiek. De Eeldenaren kwamen met 2-0 achter. Dat waren weggevertjes, vond Jan Willem de Haan, die weer een uitgebreid tactisch verhaal vertelde. De feiten dan. In de tweede helft werd het 3-0. Kwiek was sterker ja. Ondanks dat we nog terugkwamen tot 3-2. “Ze waren veel balvaardiger en wij leden onnodig balverlies, dat sloopt je. Af en toe laten we aardig positiespel zien, maar dat vloeit dan weer weg. Deze week gaan we weer lekker trainen.” Tynaarlo (foto)  verloor op eigen veld met 3-1 van Amboina, de koploper, die nog maar een keer verloor. Jeffrey Oldenhuis scoorde de eretreffer.