VAKO pakt volle punten, SV Tynaarlo blijft steken op gelijkspel

Sport

VAKO liet zich van een hele andere kant zien afgelopen zaterdag in Beilen tegen het aanzienlijk hoger gepositioneerde Fit Boys. De ploeg van trainer Cor Meijer toonde wilskracht en vastberadenheid om drie punten mee terug te nemen naar Vries. Dik verdiend gelukte dat dan ook deze middag. Al na twee minuten was het spits Ivar Goedkoop die dik verdiend de 0-1 binnentikte na de voorbereiding van Karsten Koopman. Na de thee ging Fit Boys op jacht naar de gelijkmaker. Mathijs Bonnen van Fit Boys rondde beheerst af: 1-1. Karsten Koopman, de eerste helft nog aangever, scoorde nu zelf. Aanvoerder Tim van Huffelen deed de voorbereiding, de jonge Koopman de rest: 1-2. Het bleef daarna spannend maar in de slotfase was het invaller Nanne Jan Koopman die de voorbereiding van Luuk Drenth op de juiste waarde inschatte door met de 1-3 de pot definitief in het slot te gooien. Een smetje op de fraaie zege was de rode kaart waar Roy de Bruin nog tegenaan liep op het einde. De Vriezenaren bewezen zichzelf een prima dienst met de driepunter en de getoonde inzet en strijd geeft weer hoop in Vries om het klassenbehoud te bewerkstelligen in de reguliere competitie. De grootste en enige concurrent hierin SVBO, dat won van rode lantaarndrager Mussel en daarmee de drie punten voorsprong behield. De slotfase in de vierde klasse F kan daarmee tussen deze twee ploegen nog een heel interessante worden. Komende zaterdag komt LEO op bezoek in Vries. De ploeg uit Loon staat één plaatsje onder VAKO. Winst in deze partij is pure noodzaak voor de ploeg uit Vries.

Een tegenvaller voor SV Tynaarlo afgelopen weekend want het bleef steken op een gelijkspel in de stad Groningen, tegen Oosterparkers: 2-2. “Winst had gekund, maar voor hetzelfde geld reizen we met nul punten terug naar Tynaarlo”, aldus trainer Jan Veenhof over de remise. Tynaarlo had het overwicht voor rust, bezat bal en veld en kansen via Jeroen Klaassens. Oosterparkers hanteerde daarentegen de lange bal naar voren en boekte daar ook succes mee na ruim tien minuten. Jesse Dodde scoorde de gelijkmaker, uit een corner van Youri Menninga. SVT ging door na de thee waar het voor rust mee gestart was. Overwicht volop maar toch vaak stokte het richting de zestien meter waardoor veel en grote kansen toch uitbleven. Wel een voorsprong voor de Drenten. Nick Matulessy, meer dan aardig op schot dit seizoen, 1-2 voor SVT dat verzuimde met een 1-3 het duel definitief te beslissen. Daardoor bleef Oosterparkers in de wedstrijd en een kwartier voor tijd volgde de gelijkmaker waarna dus de thuisploeg ook zomaar nog een derde had kunnen maken. Dat zou dan ook weer niet verdiend geweest zijn en het bleef 2-2 op Kardinge. Zaterdag komt Gruno naar Tynaarlo. Een cruciaal duel voor de tweede periode waarin SVT achter Haren aan kop gaat maar Gruno de groen-witten in het vizier heeft.

Oldeholtpade is een forse sta-in-de-weg gebleken dit seizoen voor Annen. In de uitwedstrijd in december werd er met 2-1 verloren in het Friese en nu snoepte Oldeholtpade wederom punten af van Annen dat al weken in bloedvorm verkeert: 2-2. Dat zijn in totaal vijf dure punten in de strijd om de felbegeerde nacompetitie waarmee Annen bezig is. Helpman had bij een zege op Oldeholtpade achterhaald kunnen worden en de andere Rolder Boys concurrent op een puntje dan, want ook zij morsten punten dit weekend. Het ging echter niet door want de goals van Egbert en Jaap Jan Mulder bleken niet voldoende voor de volle winst in Annen: 2-2. Het komende weekeinde wacht Valthermond. Deze ploeg zal gebrand zijn op een herstel na de oorwassing tegen Roden. Beide teams zitten nog volop in de race voor de derde periodetitel.

In de derde klasse B maakte SVZ een slechte beurt met een gelijkspel tegen laagvlieger Veelerveen. De tweede helft was de thuisploeg op het prima te bespelen veld aanvankelijk de betere maar SVZ nam gedurende de wedstrijd het heft over. Echter vanuit het niets scoorde Veelerveen de 1-0, uit buitenspel maar arbiter Mustafa, vaker onderdeel van discussie op de Noordelijke voetbalvelden liet om onverklaarbare redenen grensrechter Tatar staan. “Een rare keuze. Echt schandalig, Stuurt ook nog onze grensrechter weg. We hebben slechte ervaringen met hem”, aldus Wim Lamers, trainer van SVZ. “Op deze wijze kom je dus vlak voor tijd met 1-0 achter.” Een geluk bij een ongeluk was voor SVZ dat Avner Leijdermeijer met een prachtig afstandschot toch nog een punt veilig stelde voor SVZ. “Een dubbel gevoel. Normaliter win je deze maar met de fase waarin we nu zitten lukt dat niet. Concurrentie laat punten liggen dus we moeten hier nog even door.”

Actief morste ook twee punten: 1-1 in en tegen Weerdinge. De Eeldenaren moeten het stellen zonder topschutter Ermin Imelman die voor een aantal weken naar Azië is vertrokken. Het leek in Weerdinge lang op een 0-0 uit te draaien, maar een tiental minuten voor tijd strafte Weerdinge een schaars foutje van doelman Sander Terwal: 1-0. Actief probeerde met man en macht nog een punt mee te nemen naar Eelde en dat gelukte. Vlak voor tijd scoorde invaller Corneel de Jong de gelijkmaker. “Voor de rust laten liggen en dan pak je op het einde nog een punt, maar echt blij zijn we dan ook niet daarmee”, aldus trainer Roland Beuvink na afloop. Actief leeft nog wat tussen hoop en vrees. De nacompetitie voor promotie is nog immer mogelijk, maar ook naar beneden kijken blijft meer dan vereist want Actief staat momenteel nog maar één plaats boven de nacompetitieplekken voor degradatie. Actief ontvangt komende zondag Groninger Boys.

SV Yde de Punt zette een prima resultaat neer tegen Wedde, dat vooraf op een derde plek stond in de vijfde klasse C. De ingreep van trainer Chris de Jong om de jeugdige en talentvolle Bram Cazemier in de verdediging te posteren en de meer ervaren Dexter Seisling op het middenveld. “Een betere balans”, zo constateerde De Jong na afloop. En met resultaat want een punt tegen hoogvlieger Wedde was prima. De eerste helft speelde Yde een prima partij maar verzuimde dit in de score uit te drukken. “Wij vijf kansen, Wedde twee, maar geen goals”, aldus De Jong. Na de thee viel echter vanuit het niets de tegentreffer voor Yde de Punt: 1-0 achter. De gastheren gingen per direct op jacht naar eerherstel en de goal van Roelof Snijders bracht dat: 1-1. Een kwartier voor tijd deed Niels Hingstman hetzelfde (schot in de kruising) en de verdiende 2-1 stond op de Yder borden. Wedde kwam echter lucky terug op 2-2 via een van richting veranderd schot. “Daarna nog een afgekeurde goal van ons vanwege buitenspel. We hadden meer verdiend”, zo besluit De Jong. Deze zondag speelt Yde uit bij WEO.

UIT DE KRANT