Ritola boekt remise na bizar scoreverloop tegen CSL, 18-18.

Afbeelding
Sport

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola ontvingen zaterdag CSL uit Terwispel. Deze ploeg had de week ervoor met slechts 13-15 verloren van het roemruchte NIC uit Groningen. Dus de Zuidlaarders waren op hun hoede.

Tot halverwege de eerste helft ging de wedstrijd dan ook gelijk op, 4-4. Helaas was Ritola hierna niet in staat te scoren, terwijl CSL wel zeven maal de trekker overhaalde. De teams gingen de rust in met 4-11 op het scorebord.

Na de thee lukte het evenwel vlot de 5-11 te maken. Na tien minuten was de stand met 9-14 nog uitzichtloos, maar Ritola vocht zich duidelijk terug en met een scheidsrechterlijke beslissing in het voordeel van de thuisploeg stond er in minder dan een kwartier 17-14 op het scorebord. Het scheidsrechterlijke duo floot overigens een perfecte wedstrijd. Nog zeven minuten te spelen, waarop CSL scoorde, 17-15. Het werd nog 18-16 en met de moed der wanhoop gooide CSL al zijn krachten in de strijd en wist zowaar nog twee maal prachtige doelpunten te maken. Einduitslag 18-18.

Doelpuntenmakers: Mandy Terpstra 4 , Roy Terpstra 4,  Tessa Doedens 3, Arjan Pot 2 , Melvin Spoelder 2, Saskia Gubler 1 . Lisa Huizinga 1 en Stan Terpstra 1.