Hilarische voorstelling in De Melkfabriek in Bunne

Afbeelding
Nieuws
BUNNE - ‘t Ontluikend Bloempje; de Bunner toneelvereniging met de bijzondere naam, speelt een voorstelling met een bijzondere titel: Mijn Slappe Komedie Voor Vier Mensen Een Handjevol Personeel En Een Tafel Die Niet Vrijkomt. Het gaat over twee stellen, die afspreken in een trendy restaurant. Twee exen, elk met hun nieuwe partner.  De situatie is ongemakkelijk en niet bepaald gezellig. Tot overmaat van ramp komt er geen tafel vrij. Het lijkt of het personeel het er om doet. Het stuk wordt 8, 9, 10, 11 en 16 juni opgevoerd in De Melkfabriek in Bunne.
Mijn Slappe Komedie Voor Vier Mensen Een Handjevol Personeel En Een Tafel Die Niet Vrijkomt, is de volledige titel van de bijzondere, humoristische voorstelling die ‘t Ontluikend Bloempje komende maand opvoert. Normaal gesproken speelt deze toneelvereniging jaarlijks een klucht, nooit eerder waagde de club zich aan een soortgelijk stuk. Mijn Slappe Komedie past in de droogkomische stijl van Jiskefet, Toren C en De Luizenmoeder.
Het stuk is geschreven door Magne van den Berg, een hedendaagse theatertekstschrijver. Van den Berg won in 2016 de Taalunie Toneelschrijfprijs. De locatie van Mijn Slappe Komedie is De Melkfabriek in Bunne. Het pand uit 1896 is een bijzonder industrieel gebouw, met een platform voor melkbussen, galerijen en trappen. Al deze elementen worden als decor gebruikt bij de voorstelling.
De regie van het stuk is in handen van Alinda Hegger. Zij is ruim 30 jaar verbonden aan ‘t Ontluikend Bloempje, zowel als actrice als regisseur. Met deze voorstelling sluit zij haar regieopleiding af en is zij erkend ‘Regisseur in het Amateurtheater’. Over het amateurtheater zegt zij: “het is een rijke traditie in Groningen en Drenthe. Samen een voorstelling maken is een b(l)oeiend proces. Altijd anders, altijd nieuw. Acteurs kunnen boven zichzelf uitstijgen, groeien, onverwacht iets moois neerzetten.”
Mijn Slappe Komedie wordt gespeeld op 8, 9 en 16 juni om 20.30 uur en op zondag 10 juni om 15.00 uur. Wegens de stormloop op kaarten voor deze voorstellingen is er besloten om een extra voorstelling te houden en wel op maandag 11 juni om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.neisputter.nl. (De voorstelling op 16 juni is inmiddels uitverkocht.)Foto: Klaas Wieringa

UIT DE KRANT