Haren-Tynaarlose Uitdaging organiseert Beursvloer op 30 januari

Afbeelding
Nieuws

EELDE - Ondernemers, maatschappelijke organisaties, professionals, vrijwilligers, buurtgroepen, mensen op zoek naar betekenisvolle werkervaring: iedereen is van harte welkom op de derde maatschappelijke beursvloer op 30 januari 2020 van 16:00 tot 19:00 uur bij Royal FloraHolland in Eelde. Inleider is Kees Klomp. Hij is aanjager Betekeniseconomie, schrijver en bekend van VPRO Tegenlicht. Men kan tijdens de Beursvloer netwerken en de organisatie matcht vraag en aanbod van helpende handen, kennis, faciliteiten en spullen tijdens een inspirerende bijeenkomst. De Lentisband zorgt voor muziek, er is theater van Auth&Tiek en de ontvangst en catering wordt verzorgd door de studenten van Noorderpoort.


Gemi Luttikhuis is één van de organisatoren en heeft veel zin in 30 januari: “We willen met onze maatschappelijke Beursvloer ondernemers graag uitdagen om vragen die in de samenleving leven op een eigen manier aan te vliegen. Dat is waar we ons voor inzetten.” Het is de derde keer dat de beursvloer wordt georganiseerd en voor de derde keer Royal Flora Holland. “We hebben dierbare samenwerking met hen. Ze dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt Luttikhuis. Vorig jaar telde de Beursvloer van de Haren-Tynaarlose Uitdaging maar liefst 143 deelnemers. “We proberen bedrijven aan elakar te koppelen zodat ze betekenisvol kunnen zijn voor hun omgeving. Het delen van kennis, faciliteiten en spullen staan daarbij centraal. Wat we veel zien is dat bedrijven wel willen, maar dat het niet hun core business is en dat is waar wij in stappen. Wij bieden de handvaten om het voor hen eenvoudiger te maken om samenwerkingen aan te gaan”, legt de organisator uit. De beursvloer is een mooie kans voor ondernemers om meer mensen te laten genieten van waar hun bedrijf goed in is. Daarbij kunnen bedrijven hun maatschappelijke voetafdruk vergroten. 


Naast de Beursvloer organiseert de Haren-Tynaarlose Uitdaging ook een Kennniskaravaan. De  eerstvolgende zal op 21 januari georganiseerd worden. Luttikhuis hierover: “Op 21 januari organiseren we met de Kenniskaravaan een kennisworkshop culturele diversiteit. Daarbij staan niet alleen de verschillen, maar ook de overeenkomsten tussen mensen centraal. Zo proberen we deelnemers te leren open en toegankelijk te zijn naar elkaar ongeacht afkomst.” Voor meer informatie over  de Beursvloer en over de Kenniskaravaan wordt verwezen naar de website van de Haren-Tynaarlose uitdaging: www.harentynaarloseuitdaging.nl.

UIT DE KRANT