Eindelijk rood-gele glorie op Voetbalgala Leek?

Afbeelding
Sport
VAKO superieur…en nu Roden
LEEK – VAKO is voor de vierde keer op rij doorgedrongen tot de laatste acht van het Leekster Voetbalgala. De Vriezenaren waren ook in de tweede ronde een klasse apart. Komende zaterdag wacht in de kwartfinale recordhouder Roden.
VAKO was in de tweede ronde ingedeeld bij Grijpskerk, SVMH en Waskemeer. VAKO schoot tegen Waskemeer meteen met scherp. Scherprechter was Leander Meijering met vier doelpunten. Het werd uiteindelijk 7-0. In de tweede partij was SVMH de opponent. VAKO begon slordig en leed een paar keer balverlies, wat leidde tot kansen voor de Westerkwartierders. Nadat Tim van Huffelen de 1-0 op het bord zette, nam VAKO de touwtjes in handen. VAKO ondervond wel tegenstand, maar was toch ook te sterk voor SVMH: 4-0. Na twee duels stond VAKO al in de kwartfinale!  Ook de laatste wedstrijd, tegen Grijpskerk werd gewonnen: 3-0. VAKO werd met een straatlengte poulewinnaar en incasseerde zelfs geen tegendoelpunt. Komende zaterdag krijgt VAKO in de kwartfinale te maken met Roden en dan hebben we het over de recordhouder qua titels. Al dateert de laatste titel uit 2011. Roden heeft een team met lengte (Rene de Vries en Guido Bos) en jeugdig elan. Een sterk geheel dus. VAKO kwam vorig jaar tot de halve finale, waarin het met strafschoppen verloor van ONR.  Het jaar daarvoor werd VAKO in de kwartfinale uitgeschakeld door Marum, het dorp van huidige trainer Marcel Poll. In de 29e editie versperde Oerterp de weg naar de halve finale.  Het zal een hels karwei worden om de halve finale te bereiken. Maar overwint het de horde Roden en springt het ook nog over de volgende hindernis… Rood-gele glorie op Voetbalgala Leek?  De ploeg van coach Mike Baalmans speelt de kwartfinale tegen Roden om 19.15 uur. Locatie: De Schelp in Leek.
VAKO in Leek:  Rolf van Wijk,  Patrick  Steenbergen,  Roy de Bruin,  Roel Grootjans,  Tim van Huffelen,  Jelle  Wichers,  Sietse Wichers,  Leander Meijering,  Patrick Berends.
 

UIT DE KRANT

Lees ook