SV Tynaarlo verrast bij seizoensherstart met winst in Harkstede

Afbeelding
Sport Wedstrijd van de week

HARKSTEDE - Een dikke meevaller waar vooraf direct voor getekend was, zo was wel de algehele conclusie aan SVT-zijde na de 5-2 overwinning in en op Harkstede. De voorbereiding was voor SVT-trainer Jan Veenhof al allesbehalve perfect met matige trainingsopkomsten en vertrekkende spelers in de winter en toen deze zaterdag daar ook nog eens een waslijst met geblesseerden en vakantiegangers bij kwam was er vooraf weinig hoop op een goed resultaat bij SVT.

“Nou inderdaad”, zo bevestigt Veenhof zijn kopzorgen. “Voor het eerst dit seizoen Glenn Lampe op doel. Wessel Jongens van het vierde in de spits en Jens Timmer op rechtsback. Daarnaast ook nog eens de jonge Ruben van Wijk uit nood op de bank vanuit de JO17.”

Het pakte dus toch allemaal nog goed uit voor het groen-wit uit Tynaarlo, deze waterige zaterdagmiddag gestoken in fraai donkerpaars vanwege de groene overlap met de shirts van thuisploeg Harkstede. Het dient echter gezegd te worden dat juist Harkstede daar ook een groot aandeel in had, want de oliedomme rode kaart van Harkstede-middenvelder Jort de Vries deed het duel kantelen in het voordeel van de bezoekers.

“Dat is zeker waar”, zo moest ook Veenhof erkennen. “Maar we reageerden daar ook gewoon goed op door de ruimtes groot te houden en de bal lang in de ploeg te houden. Daardoor kwamen we voor rust nog op een voorsprong die we na de thee zeker stelden.”

Verbazing was er over het doorgaan van de wedstrijd overigens aan beide zijden, want ook Harkstede kende zo zijn zorgen richting de wedstrijd. Door de weersomstandigheden was er nog helemaal niet weer getraind bijvoorbeeld. “Ik denk dat de staf dacht van laten we deze wedstrijd maar spelen, want anders zitten we straks weer in de voorjaarsvakantie met wintersportgangers en zo”, aldus het dienstdoende bestuurslid van dienst in de bestuurskamer.

SV Tynaarlo begon goed aan de strijd op het overigens prima bespeelbare veld in het Groningse. Al na een kleine vijf minuten was het aanvoerder Sallo Westerhof die de frank-en-vrij-staande Riccardo Pillitu op maat bediende (0-1). Lang kon SVT niet genieten van de voorsprong want het jonge talent van Harkstede trok het duel meer en meer naar zich toe. Het waren met name de jeugdige Groningers Wassim Akodad en Ryan Visser waar SVT het lastig mee had. Akodad maakte al rap de gelijkmaker op aangeven van Visser en het was daarna wachten op de logische 2-1 gezien het speelbeeld. Akodad liet met een mooie krul Lampe kansloos: 2-1 en alles duidde op een vervelende en lange middag voor de Tynaarloërs.

De hulp kwam echter uit onverwachtse hoek. De blonde Harkstede-middenvelder Jort de Vries maakte tot tweemaal aan toe een volstrekt onnodige overtreding op het middenveld waar hij inderdaad tweemaal een gele kaart voor zou kunnen krijgen. Die mening was arbiter Baron ook toegedaan, dus de thuisploeg na een dik half uur met tien man verder.

Dat bracht weer hoop aan SVT-zijde en de vlotte gelijkmaker van Jeroen Klaassens (een bekeken schuiver) en de lucky 2-3 (van richting veranderd schot van Pillitu waardoor de forse Harkstede-goalie Lars Niemeijer kansloos was) deden de rest voor rust.

Het was daarna zaak om de drie punten over het einde te tillen en dat gelukte na de thee. Wouter Schenk verzorgde het absolute hoogtepunt van deze middag door direct na rust met zijn rechterbeen op heerlijke wijze het leder in de kruising te knallen (2-4). Een pracht van een doelpunt. Schenk verdubbelde verderop in de tweede helft zijn eigen score door alleen voor goalie Niemeijer geen fout te maken en de eindstand van 2-5 op de borden te zetten. De onbetwiste man van de wedstrijd was er zelf ook blij mee: “Die eerste goal van mij? Ha ja die zat er mooi in. Streep in de winkelhaak.” Ook Schenk besefte donders goed hoe cruciaal het moment van de rode kaart was deze middag. “Zeer bepalend. Daarna was het druk zetten bij hun gebeurd en was er rust aan onze kant.”

IJs- en weder dienende volgt er de komende weken een druk programma voor SV Tynaarlo met nog wedstrijden tegen Blauw Geel en Beilen in januari. “Een mooie teamprestatie om deze hervatting van het seizoen mee te beginnen en op naar de komende drukke weken”, concludeerde Veenhof dan ook terecht na afloop.

Man van de wedstrijd: Wouter Schenk
Harkstede – SV Tynaarlo 2-5
5. Pillitu 0-1, 9. en 30. Akodad 1-1 en 2-1, 39. Klaassens 2-2, 43. Pillitu 2-3, 46. en 88. Schenk 2-4 en 2-5.
Rood: 33. De Vries (Harkstede, 2x geel).
Geel: Klaassens en Koops (beiden SV Tynaarlo).
Scheidsrechter: Baron.
Harkstede: Niemeijer; Bentem, Greving, Grimme, Axhami; De Jong, De Vries, Koppelman; Akodad (78. Kruimink), Bakker, Visser.
SV Tynaarlo: Lampe; Timmer, Westerhof, Oldenhuis, Menninga ; Klaassens, Koops (75. Van Wijk), Matulessy; Pillitu, Jongens, Schenk.

UIT DE KRANT