VAKO doet wat het moet doen en FC Zuidlaren is met wat moois bezig

Sport

FC Zuidlaren boekte een eclatante zege op Onstwedder Boys: 4-1. Jens van der Woude speelde een heerlijke pot voetbal en zorgde voor 1 en 2-0. “Maar ook de jonge jongens waren fantastisch. Stan Mertens bijvoorbeeld met de prachtige 3-0. Negentien jaar jong en maakt mooie ontwikkeling door”, aldus een dik tevreden trainer Lesmond Prinsen. Met 3-0 voor was het heerlijk voetballen voor de thuisploeg op de eigen Wenakkers. Meteen na rust maakte Zuidlaren 4-0 via een eigen doelpunt van de Groningers met wel een heel groot aandeel van Auke Hartstra daarin. Dat het nog 4-1 werd deed niks af aan de knappe prestatie van FC Zuidlaren. “Compact verdedigen, goed omschakelen”, vervolgt Prinsen. “Het smaakt naar meer met een mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme en dat is een goede ploeg voor in deze derde klasse. Op naar meer!” Zuidlaren speelt zaterdag wederom thuis, Lycurgus komt dan op bezoek.

“Het ging vandaag maar om één ding: winnen.” VAKO-trainer Cor Meijer was er eerlijk en duidelijk in na afloop van VAKO – Mussel. De wedstrijd tegen de nummer laatst moest hoe dan ook gewonnen worden door de thuisploeg en op het koude en natte maar toch goed bezochte sportveld De Fielliettaz Goethart deed de thuisploeg dat dan ook: 2-0 via doelpunten van Nanne Jan Koopman (na prachtig voorbereidend werk van Tim van Huffelen en Roy de Bruin) en Andre Manzeza (assist Ivar Goedkoop). Sprankelend was het allerminst wat VAKO etaleerde, maar de punten bleven wel verdiend in Vries. VAKO, waar in de tweede helft de weer teruggekeerde Rob Liewes inviel, trof ook nog tweemaal de lat. Van Huffelen van veraf en Goedkoop met een fraai hoogstandje in de vijandelijke zestien. Aanstaande zaterdag reist VAKO af naar Coevorden waar CVSC wacht.

De soap tussen SV Tynaarlo en Oosterparkers is eindelijk tot een einde gekomen. Vorige week werden de laatste vier minuten gespeeld, van de destijds in november 2023 gestaakte wedstrijd bij een stand van 5-4 als gevolg van wanordelijkheden van de kant van de stadse ploeg. “Vier minuten voetbal. Drie kansen voor ons”, aldus SVT-trainer Jan Veenhof na afloop. Wouter Schenk was de enige die nog doel trof tegen Oosterparkers die met negen man het restant moesten uitspelen. Eindstand dus 6-4. Zaterdag speelt SVT thuis tegen Asser Boys.

SVZ speelde een prima wedstrijd tegen Veelerveen in eigen huis. De eindstand was 2-0 maar dat had prima hoger uit kunnen vallen. Doelpunten werden gescoord door Jochem Haverkate en Luc van Zanten. Trainer Wim Lamers was dan ook een tevreden man na afloop: “Goede wedstrijd. Veel kansen, 2-0 voor al bij rust. Had meer kunnen zijn en eigenlijk zelf niks weggegeven. Een prima repetitie voor aankomend weekend!” Zondagmiddag aanstaande staat de kraker tegen koploper Peize op het programma, thuis in Zeijen.

Het verslag van HOVC – Annen vindt u elders in de krant. Actief en Yde de Punt waren vrij afgelopen weekeinde.