FC Zuidlaren wint in Veendam. SV Tynaarlo dure nederlaag tegen Gruno

Afbeelding
Sport

FC Zuidlaren boekte een goed resultaat in en tegen Veendam waar de locale 1894 met 2-1 verslagen werd. De beginfase was niet goed van de kant van de Drenten en de thuisploeg nam een verdiende voorsprong op de Langeleegte. FC Zuildlaren keerde het duel gaandeweg de eerste helft en de gelijkmaker van Jens van der Woude was een logisch gevolg. Robin Markus maakte even later 1-2. De tweede helft was de wedstrijd van een lager niveau met weinig kansen aan beide kanten met de 1-2 eindstand als gevolg. “Flipperkastvoetbal na rust”, aldus interim trainer Michel Kral over het tweeded eel in Veendam. Zuidlaren staat inmiddels derde en de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse lonkt nog immer. Het komende weekeinde geen voetbal voor Zuidlaren vanwege Koningsdag. Op 4 mei komt Be Quick uit Groningen naar de Wenakkers in Zuidlaren.

Een dure nederlaag voor SV Tynaarlo thuis tegen Gruno deze week in 5E zaterdag. Gruno, grote concurrent in de strijd om de periodeplaatsen, trok verdiend aan het langste eind op de Spil in Tynaarlo. De gastheren speelden een prima eerste helft en waren toen de bovenliggende partij maar gingen wel met een achterstand de rust in. Op slag van rust kreeg Gruno nog twee grote kansen waar één van werd benut: 0-1. De stadjers namen na de thee meer afstand door 0-2 te maken en het leek gedaan in Tynaarlo. SVT maakte het echter via Gillani Bos toch weer spannend, na voorbereiding van Wouter Schenk met 1-2. Gruno had een mazzeltje met de 1-3 door middel van een verrassende hoge bal. Kansen op 2-3 kreeg SVT nog wel maar gescoord werd er niet meer. Verrassend was nog de invalbeurt van Marcel Rozema, 56 jaren jong, oud speler van VAKO en Zuidlaren die de laatste tien minuten nog moest meedoen bij SVT. “Ja personele problemen bij ons, dus vandaar. Zicht op de nacompetitie is nog immer aanwezig via de tweede periode”, aldus trainer Jan Veenhof na afloop. SVT gaat op 4 mei naar GRC Groningen.

Annen ging sinds weken weer eens onderuit. Valthermond, de grote concurrent in de strijd om de nacompetitie was met 4-1 overduidelijk te sterk voor de ploeg van Jouke Jan Meertens. Goals van Mike Wilts, Erik Jan Veerbeek, Dion van der Laan en Tom Meijers scoorden voor de gretige thuisploeg. Pim Veltink redde de eer voor Annen. “Gekraakt op instelling vandaag”, aldus Meertens. “De kansen zijn er nog steeds voor ons.”

SVZ blijft in de hoek waar de klappen vallen en ken teen aanzienlijk mindere periode. Nu was Noordster met 2-1 te sterk in Zeijen. De ruststand was 1-1 (goals van ..). De tweede helft leek het lang de kant van SVZ op te halen maar door persoonlijke fouten komt SVZ op een verrassende achterstand die niet meer goed gemaakt kon worden. “Dure punten vandaag. Het lijkt de goede kant op te gaan met de geblesseerden dus we hebben goede hoop voor de komende weken”, zo blikt trainer Wil Lamers hoopvol vooruit. SVZ speelt donderdagavond in Blijham tegen ASVB en zondag uit naar Muntendam. Twee pittige uitwedstrijden voor de Zeijenaren.

Actief pakte een dik verdiende zege op Groninger Boys. 3-1 voor de mannen van trainer Roland Beuvink. Inzet en energie toonde Actief deze middag en dat werd beloond. Goals van Huib Hanekamp, Robin Bos en Leon Buiter waren voldoende voor de zege. Het kan voor Actief nog alle kanten op dit seizoen. Promotie naar de tweede klasse behoort no gimmer tot de mogelijkheid want Actief is nog in de race voor de periodeplaatsen, maar dat geld took voor de nacompetitie om degradatie. De komende weken worden spannend. Zondag gaat Actief naar Veelerveen.

Yde de Punt ten slotte won keurg met 3-2 in Woldendorp van WEO maar het seizoen gaat als een nachtkaars uit voor de mannen van trainer Chris de Jong, nu zesde op de ranglijst. De rood-witten kwamen op voorsprong via Dexter Seisling met een fraaie schuiver in de hoek. WEO vocht terug en nam eeen 2-1 voorsprong, maar een klassieke donderspeech van De Jong in de rust deed het duel kantelen. De volley van Mark Koops was prachtig (2-2) en volop kansen daarna op 2-3. Die viel echter pas vlak voor het einde. Job Cramer was met de 2-3 de gebraden haan van de middag. Yde speelt pas 12 mei weer, thuis tegen DWZ.

Het verslag van VAKO – LEO (1-2) vindt u elders in deze krant.