Activiteiten Koningsdag in gemeente Tynaarlo

||||||||
||||||||
actueel

Benieuwd wat er te doen is met Koningsdag bij jou in de buurt? Hieronder volgt een overzicht van alle activiteiten die in de verschillende dorpen van de gemeente worden georganiseerd.

ZUIDLAREN

Op zaterdag 27 april vindt in Zuidlaren een bruisende Oranjedag plaats, vol activiteiten voor jong en oud. Hieronder vind je het volledige programma:

09.00-16.00: Oranje rommelmarkt op en rond de Brink. Let op: bij slecht weer gaat de Rommelmarkt niet door! Voor eventuele updates, check de Facebookpagina van de Oranjevereniging-Zuidlaren.
09.30 uur: Het hijsen van de vlag op de Brink en de officiële opening door burgemeester Marcel Thijsen, met muzikale ondersteuning van Harmonieorkest Patrimonium uit Groningen en de lokale scouting. Ook is er een braderie op de Stationsweg.
10.30 uur: Groot Plezier in het Sprookjeshof. Aanmelden kan tussen 10.30 en 13.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro per persoon voor de hele dag, leden van de Oranjevereniging betalen slechts 7,50 euro. Patat, ranja en ijs zijn bij de prijs inbegrepen.
10.00-16.00: Probeer je evenwicht te bewaren op de rodeo stier op de Stationsweg, of spring erop los op het springkussen op de Brink.
11.00 uur: Maak een rondgang door het dorp onder het genot van Oranjebitter, verzorgd door Mitra Zuidlaren, en een traktatie van de plaatselijke bakkers Hovius en Feenstra.
14.00-16.00: Durf jij de uitdaging aan te gaan op de klimwand en kabelbaan op de Brink? Ook kun je genieten van optredens van het Shantykoor Oosterstörm uit Groningen.

EELDE-PATERSWOLDE 
Vrijmarkt: Van 09:00 tot 13:00 uur kun je langs de Hoofdweg genieten van de vrijmarkt. Hier is ook de EHBO aanwezig.
Oranje loterij: Doe mee aan de oranjeloterij en maak kans op leuke prijzen.

Op “Het Kampje” en bij het Jumboplein vinden allerlei activiteiten plaats:

Brandweerdemonstratie: Bij de Brandweer kan je een demonstratie bekijken.
Muzikale opening: De dag wordt feestelijk geopend door “Nieuw Leven” met een muzikaal optreden, en ze zullen later op de dag nog een keer optreden.
VR Experience: Waag je aan een virtuele ervaring met de VR Experience.
Optreden van Popkoor Yes: Geniet van het optreden van Popkoor Yes.
Springkussen festijn: Kinderen kunnen zich uitleven op de springkussens.
Terras: Neem plaats op het terras en geniet van de gezellige sfeer.
Leuke extra’s: Laat je verrassen door popcorn, glitter tattoos en andere leuke activiteiten.
CrossFit Eelde: Ontdek wat CrossFit Eelde te bieden heeft.
Knuffelbeer: Een teddybeer loopt rond om iedereen te begroeten.
Prijsuitreiking: Burgemeester Thijsen zal rond 12:30 uur de prijzen van de loterij uitreiken.

VRIES
10.00 uur: De opbouw van de kindervrijmarkt begint in de Brinkstraat.
11.00 uur: Let op, de festiviteiten blijven op de Brink! Burgemeester Thijsen houdt een toespraak, gevolgd door een aubade door Harmonie Vries en het hijsen van de vlag door Scouting Vries. Daarna zorgen alle geledingen van Harmonie Vries voor een concert.
Vanaf 11:15 uur: Op de Brink en in de Brinkstraat is er van alles te beleven: kindervrijmarkt, VAKO voetbal met voetbalspelletjes, broodjes bakken met scouting, demonstratie streetdance, ritje met de brandweerauto, poffertjeskraam, ijsjes, popcorn, ranja, springkussens en survivalbaan, knutseltent, superbellenblaas, en schminken.
13.00 uur: De traditionele jaarlijkse fietstocht begint. Je kunt je inschrijven bij Grand Café ‘Onder de Linden’.
13.30-17.00 uur: Geniet van gezellige muziek op het terras bij Grand Café Onder de Linden.

TYNAARLO 
De dag begint om 11.20 uur. Leg voor die tijd je kleedje rustig neer als je spullen wil verkopen op de Vrijmarkt.
Alle kinderen van 3 tot en met 7 jaar worden uitgenodigd om met hun loopfiets of step te komen en mee te doen met een mooi parcours dat is uitgezet door MV Moves. Nog leuker is het om de step of loopfiets mooi te versieren natuurlijk! Hoe kleurrijker, hoe beter.

We openen de dag met de voetjes van de vloer waarna iedereen welkom is op het schoolplein voor de jaarlijkse spelletjes voor jong en oud! Denk aan: spijkerbroek hangen, sjoelen, de Oranjeboom, de sweeper en de zweefmolen! De dag vindt dit jaar plaats op het schoolplein bij het Karrepad dus je waant je op een heerlijk Koningsdagfestival. Rond 15.30 uur hebben we live muziek. Heb je het spandoek toevallig al zien hangen in Vries? Dit jaar hebben we Mikey Groove Syndicate bereid gevonden om er een feestje van te maken in Tynaarlo. Ze spelen hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90! Succes verzekerd!

YDE - DE PUNT 
Vanaf 16 jaar: Yder Highlandgames
Kinderen t/m 15 jaar: Spellencircuit, schminken en FUNtekenen.(opgave niet nodig)
In de sportkantine: Klaverjascompetitie
Aanvang activiteiten 13.00, einde activiteiten 18.00
Gehele dag rad van avontuur met mooie prijzen! Voor het best verkleede team bij de Highlandgames is er een extra prijs.

UIT DE KRANT