||
|| Foto: ||
Sport
Derby eindigt onbeslist
VRIES – Veel voetballiefhebbers trotseerden zondag de regen voor de derby in klasse 3B: VAKO-SVZ. Op sportvelden De Fielliettaz Goethart waren de geel-rode paraplu’s niet aan te slepen. De afgelopen edities leverde ‘de burenruzie’ veel doelpunten en harde confrontaties op. Ook deze keer bleef de nul niet op het scorebord staan.
De Zeijenaren kwamen het beste uit de startblokken met twee grote kansen in de eerste vijf minuten. Aanvoerder Avner Leidelmeyer was de motor achter de aanvalsdrift van SVZ. Jochem Haverkate weet eerst een voorzet van Avner niet te verzilveren en een paar minuten later verloor hij, vrijstaand in de zestien, de controle over de bal. ‘Wij hadden snel op voorsprong moeten komen,’ zegt SVZ-trainer Roland Beuvink. ‘Het had na een paar minuten 2-0 voor ons moeten zijn.’
Na ruim een half uur schoot ‘good old’ Patrick Steenbergen VAKO tegen de verhouding in op voorsprong. SVZ bleef druk zetten en spelmaker Leidelmeyer wist op slag van rust een kans voor leeg doel te missen: de bal belandde in het zijnet. De verdiende gelijkmaker viel pas na bijna een uur spelen. Lennart Hendriks zette de bal vanaf de cornervlag voor en Avner Leidelmeyer schoot hem overtuigend achter VAKO-doelman Cas van der Wijst.
Na de gelijkmaker ging het spel van beide ploegen ook gelijk op. VAKO nam voetballend meer het overwicht, maar SVZ blijft overeind. Na een pass van Björn Tooren, hield Patrick Steenbergen de bal met duw- en trekwerk in bezit en wist hij met een afgemeten steekbal Melvin Nuwolt op de rand van de zestien te bereiken. Die haalt met rechts uit: 2-1.
Een kleine tien minuten later nam Joost de Rooij een vrije trap net voorbij de middellijn. De bal ging over alles en iedereen heen. ‘Mark Ybema liet de bal slim lopen,’ zegt Beuvink. ‘En zo stuitert die bal het doel binnen: 2-2.’ Na de mooie doelpunten van SVZ-zijde liet VAKO-speler Tim van Huffelen zien dat het toch nog fraaier kon. Vanaf de linkerkant krulde hij de bal over de 18-jarige Jasper Dieden heen. Namens SVZ bracht Max de Vries uiteindelijk de 3-3 eindstand op het bord: een terechte uitslag bij deze rustig verlopen derby.
‘Gezien de kansen mogen wij tevreden zijn,’ zegt VAKO-trainer Arnold van der Kooij. ‘Maar ik houd een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Voetballend hadden wij meer in huis.’ VAKO gaf drie keer een voorzet uit handen. Hij vind dat zijn ploeg twee doelpunten onnodig tegen krijgt. ‘Dat waren twee fouten van de keeper. Het is niet zijn schuld, want in het algemeen maakten wij ook teveel fouten.’
VAKO – SVZ Zeijen 3-3; Scoreverloop: 39. Patrick Steenbergen 1-0, 57. Avner Leidelmeyer 1-1, 63. Melvin Nuwolt 2-1, 70. Joost de Rooij 2-2, 80. Tim van Huffelen 3-2, 88. Max de Vries 3-3; Gele kaarten: Peter van Rein en Björn Tooren (VAKO), Gerard ten Brink, Jesper Knol en Joost de Rooij (SVZ Zeijen); Toeschouwers: 250
Opstellingen
VAKO: Cas van der Wijst, Patrick Zwiggelaar, Dennis Wollerich, Peter van Rein, Björn Tooren, Roy de Bruin, Leander Meijering (62. Dennis Schot), Rob Liewes, Patrick Steenbergen, Tim van Huffelen en Melvin Nuwolt (85. Emmanuel Manzeza)
SVZ Zeijen: Jasper Dieden, Gerard ten Brink, Jochem Haverkate, Lennart Hendriks, Jesper Knol, Avner Leidelmeyer, Jarno Noord, Joost de Rooij, Mark Ybema, Max de Vries