Actief verliest derby van Peize, VAKO wint van HSC

Afbeelding
Sport

REGIO - Zuidlaren speelt een lastige wedstrijd tegen Groen Geel, Annen speelt een prima wedstrijd tegen ASVB, Actief verspeelt een voorsprong in de derby tegen Peize, VAKO wint met duidelijke cijfers van HSC, Yde de Punt behaalt een te mager uitgevallen overwinning tegen Groen Geel en Tynaarlo laat ondanks een ruime nederlaag zien stappen vooruit te maken.

Zuidlaren had het erg moeilijk tegen Groen Geel. Bijna de gehele wedstrijd stond de ploeg van vertrekkend trainer Edwin Prins onder druk. Zijn ploeg was niet bij machte zich onder de druk weg te spelen. “Verdedigend stond het prima, maar pas in de slotfase konden we ons via enkele counters een weg richting het doel van Groen Geel voetballen”, vertelde Prins. Prins was reëel want zijn ploeg had zomaar met een nederlaag naar huis kunnen gaan, maar had zelfs in de slotfase ook nog wel kunnen winnen. Dat was wel te veel geweest. De 0-0 was dan ook de gelukkige uitslag vond de trainer.

Annen-trainer de Wal had meer tegenstand van ASVB verwacht. De ploeg van de Wal zette de ploeg uit Blijham direct onder zware druk. Dat resulteerde al snel in een 0-2 voorsprong door Sven Boersma en Dolf Nijborg. ASVB had geen antwoord op de druk die Annen op de achterhoede van de Blijhamster formatie gaf. Danny Weiss en Roald Lammerts brachten de score terecht op 0-4. In de slotfase redde ASVB de eer door de eindstand op 1-4 te bepalen.

Actief-speler Jordi Slijfer liep tegen ongelukkige en onterechte rode kaart aan en dat beïnvloedde de wedstrijd. Trainer Slijfer vond dat Actief te weinig had gekregen. Julius van der Hilst had Actief op voorsprong gezet en dit had eigenlijk verder uitgebreid moeten worden. Drie opgelegde kansen werden niet benut. Peize scoorde met een fraaie kopbal de gelijkmaker. In de tweede helft kwam de ploeg uit Eelde op achterstand, waarna de al eerder besproken rode kaart van Jordi Slijfer uit het niets viel. Gek genoeg had de ploeg van Slijfer toen een goede fase met kansen op de gelijkmaker. Deze bleef helaas uit en daarmee verloor Actief de derby met 2-1.

SVZ verloor nipt maar het voelde als een dikke nederlaag. “We kwamen snel achter” aldus trainer Hulsinga. De trainer stoorde zich aan de instelling van zijn team. Een feestje kon prima, maar dat dit dan ook van invloed op het voetbal de volgende dag had, kon bij de trainer geen goedkeuring vinden. “Het normale niveau van het team werd niet gehaald en daardoor mijn team was niet bij machte om de bakens te verzetten”, aldus Hulsinga. Hij dacht dat zijn ploeg op de goede weg was, maar deze wedstrijd was voor hem teleurstellend.

VAKO behaalde een mooie en terechte overwinning bij HSC. “De eerste helft speelden we een prima wedstrijd”, vond trainer Richard Poortman. Hij moest ook een beroep doen op ‘good old’ Patrick Steenbergen. De eerste helft werd het al vlot 0-2 door doelpunten van Stefan Hondeveld en Tim van Huffelen. In de tweede helft scoorde de altijd trefzekere Steenbergen tweemaal, waardoor de eindstand op een duidelijke 1-4 werd bepaald.

Yde de Punt behaalde een nipte overwinning van 1-0 op Groen Geel, die eigenlijk veel te laag uitviel. Trainer Willem Dontje zag zijn ploeg de gehele wedstrijd domineren. Ondanks dat zijn team te kampen had met veel blessures, deed het de trainer deugd zijn ploeg als een hecht team te zien knokken. Ze gingen voor elkaar door het vuur en dat was de sleutel voor de overwinning. Rick Smit scoorde enige treffer in deze wedstrijd.

Tynaarlo-trainer Roelof Rutgers kreeg met zijn ploeg weer een zevenklapper te verwerken. Hij was tevreden met de instelling van zijn ploeg. Er werd goed partij geboden, maar de foutenlast bleek voor zijn ploeg funest. In de tweede helft speelde Tynaarlo meer op de helft van de koploper. De tactiek om meer offensiever te spelen was voor de trainer een lichtpunt. Deze manier van spelen was nog niet eerder uitgeprobeerd, maar de trainer was er zeker niet ontevreden over. Mike Koops zorgde voor de eretreffer in de met 1-7 verloren wedstrijd.