EELDE – Afgelopen zondag vond in Eelde de 32e Autocross plaats. Ruim 130 deelnemers streden op het circuit aan de Koedijk in Eelde om de podiumplaatsen. Onder prachtige weersomstandigheden reden de coureurs in verschillende klassen. De organisatie zorgde dit jaar voor een damesklasse, juniorenklasse, rodeoklasse, prominentenklasse en vrijestandaardklasse. Naast de vele deelnemers kwam er op het evenement eveneens veel publiek af, dat kon genieten van een groot spektakel.

“Ons circuit is een prachtige locatie, waar hoge snelheden gereden kunnen worden”, vertelt Anne Arends van de organisatie. “En dat gebeurde afgelopen zondag ook zeker. Het was voor zowel de deelnemers, de organisatie als het publiek een prachtige dag.” Voor een aantal coureurs werd de dag rond een uur of zes nog iets mooier, toen de prijsuitreiking plaatsvond. In de damesklasse ging Rennie Kooistra er met de eerste prijs vandoor. Ze eindigde ruim voor Monique de Vries en Ilse Postma. Bij de junioren stond Thijs-Jan Alkema op het hoogste podium, gevolgd door Dick van der Wal en Rick Seelen. In de rodeoklasse was Benny de Wit zijn concurrenten Damiën Mensinga en Willem Veenstra te snel af. De prominentenklasse werd gewonnen door Edwin de Vries uit Eelde, die dus een thuiswedstrijd reed aan de Koedijk. In de vrijestandaardklasse werd de eerste plaats ook veroverd door een coureur uit de gemeente Tynaarlo. Arnold van der Veen uit Eelderwolde ging er met de prijs vandoor en eindigde boven Laures Slik en Robin Zijl.

Op zondag 18 augustus is de tweede autocross van dit jaar in Eelde, waarvan de organisatie tevens in handen ligt van Stichting Autocross Eelde-Paterswolde. “De tweede autocross is vergelijkbaar met die van 16 juni”, legt Arends uit. “Dezelfde klassen staan op het programma en er zijn ook vele deelnemers die aan beide crossen meedoen. Coureurs die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via onze website.”