Gehavend VAKO verliest ruim, SVZ wint derby van Actief

Afbeelding
Sport

REGIO – Zuidlaren kon het niet bolwerken tegen Be Quick 1894, Annen verliest van een beter Germanicus, Actief verliest de derby tegen SVZ en VAKO verliest ruim van TLC.

Zuidlaren gaf de goals veel te gemakkelijk weg. “Als je tegen zo’n goede ploeg niet je beste wedstrijd speelt, kom je uiteindelijk tekort”, zei trainer Edwin Prins. Zijn ploeg bracht gewoonweg te weinig om goede tegenstand te bieden tegen een erg goed spelend BeQuick. Via een eigen doelpunt van BeQuick kwam de eindstand op 1-4.

Annen verloor terecht van een beter spelend Germanicus. De ploeg van trainer Hemmo de Wal begon goed want al snel was daar de voorsprong via Wouter Tilma. De eerste helft ging het spel gelijk op. De 1-1 stand met rust kon de trainer nog billijken. De tweede helft was Germanicus erg effectief na een aantal momenten van onoplettendheid bij Annen. Vrij kwam de thuisploeg op achterstand en vervolgens liep de ploeg van De Wal achter de feiten aan. Helaas voor Annen was Gemanicus deze wedstrijd een maatje te groot. In de eindfase bezorgde Jaap Jan Mulder Annen de tweede treffer, waardoor de eindstand op 2-4 werd bepaald.

VAKO werd door veel blessures geteisterd. De gehele voorhoede van de ploeg van trainer Poortman was afwezig. Het werd dan ook een afstraffing door een beter spelend TLC. De nederlaag was terecht te noemen. “Het ontbrak mijn team aan stootkracht. De kleine selectie brak VAKO deze wedstrijd op en dan was het een logisch verhaal dat deze wedstrijd niet in winst omgezet kon worden. De winterstop mag voor VAKO wel komen om de blessures te laten herstellen. Het enige doelpunt van VAKO werd door Rolf Lieuwes gemaakt. De eindstand 1-5 was duidelijk.

Actief en SVZ was een wedstrijd van twee voetballende ploegen. Actief kwam al snel op voorsprong door Ermin Imelman. SVZ wilde graag weinig ruimte aan Actief geven, maar in de ogen van trainer Hulsinga van SVZ, gaf zijn ploeg te veel ruimte aan de thuisclub. Het leverde veel kansen voor Actief op, maar de voortreffelijk keepende Jasper Dieden was een sta in de weg. Na balverlies van Actief op het middenveld kwam de dieptepass tussen twee spelers van Actief en 1 van SVZ. Een overtreding was het gevolg en dus zo kort voor de pauze kreeg Reinier Hagenauw van Actief de rode kaart. De toegekende vrije schop schoot Avner Leidelmeijer resoluut in de kruising. De tweede helft was SVZ te veel aan het breien in plaats van de bal naar voren te spelen. Actief kreeg spelend met 10 man nog een aantal goede kansen, maar ook zij stuitten op goede keeper van SVZ. Alsnog kwam SVZ op voorsprong door een ingestudeerde corner. Johnno Hingstman was op de juiste plaats om de 1-2 voor SVZ aan te tekenen. “We speelden niet onze beste wedstrijd. Een punt was minimaal haalbaar geweest”, vond trainer Slijfer. Trainer Hulsinga van SVZ vond ook dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven. Desalniettemin was de trainer blij met de drie punten.