Goede competitiestart Hockey Club Eelde Heren 1

Afbeelding
Sport

EELDE - Het eerste herenteam van Hockey Club Eelde is de competitie in de tweede klasse goed begonnen. De enige ploeg uit de provincie Drenthe op dit niveau heeft vier punten behaald uit de eerste twee wedstrijden.

Het eerste duel, uit tegen Groninger Studs, leverde een 1-1 gelijkspel op en daarmee het eerste punt. De gelijkmaker kwam in de laatste seconde tot stand, dankzij een strafcorner die door Tim Holtman werd benut.

Afgelopen zondag volgde in Eelde een afgetekende 7-2 overwinning tegen Barneveld. In het eerste kwart stond het al 3-0, door treffers van Holtman, Sam Hidskes, en Sebastiaan Tuil. In het derde kwart kwam Barneveld even terug, maar Holtman en Steven van Bruggen verhoogden vervolgens de stand naar 5-1.

In het vierde en laatste kwart zorgde opnieuw Hidskes voor de 6-1, liet Barneveld nog de tweede goal aantekenen en benutte Holtman in de slotseconden een strafcorner, waardoor de eindstand op 7-2 werd bepaald.

Komende zondag speelt HCE Heren 1 in en tegen Wageningen. Zevenaar komt op zondag 29 september op bezoek in Eelde.