Handbaldames VAKO naar winst tegen HVE 2000

Afbeelding
facebook

ERICA - Afgelopen zaterdag 21 januari stond er voor de handbaldames van VAKO een uitwedstrijd op het programma om 20:30 uur tegen HVE 2000 DS1 in Erica. Een ploeg die VAKO in lagere klassen ook wel eens heeft getroffen.

De wedstrijd in eigen huis eerder dit seizoen werd gewonnen dus de dames hadden hoop. De wedstrijd begon moeizaam in een koude zaal. De stand liep daarna snel uit voor VAKO alleen wisten de dames van VAKO dit tempo niet vast te houden en daardoor was het halverwege de eerste helft 7-9. Ook werden er door VAKO veel penalty’s gemist. De dames konden de koppies niet laten hangen en moesten vechten, een ruststand van 9-11 was het resultaat. Na een peptalk van coach Sandra van Bergen die na een weekend afwezigheid weer voor de ploeg stond, begonnen de dames aan de tweede helft. De vechtlust in de tweede helft was terug en de stand liep uit in het voordeel van VAKO.

Met name Anne Wiering wist goed door te zetten via de linker opbouw. Er werd goed gebruik gemaakt van de snelheid die het team heeft en de VAKO dames wisten de score uit te breiden. Nadat er veel speelsters zich hadden gewaagd aan een penalty zonder gewenst resultaat werd Suzanne Maatje aangewezen om er eentje te nemen, met als resultaat dat de bal dit maal wel in het net lag, maar de scheidsrechter had een voetfout gezien dus ook deze penalty werd niet meegerekend in de stand. Door de vechtlust in de tweede helft en het hoofd koel te houden hebben de dames de twee punten mee naar Vries genomen met een eindstand van 18-25.

VAKO staat nu op een mooie vierde plek in de hoofdklasse en kan aansluiting houden bij de top. Komend weekend in eigen huis staat een kraker op het programma. VAKO speelt tegen De Tukkers DS2 die op de derde plek staan om 13:30 in Sporthal de Kamp. Kom de dames aanmoedigen in een hopelijk mooie spannende pot.