Hoe gaat het met de ondernemers van gemeente Tynaarlo? - Eelde

Afbeelding
de krant van tynaarlo

Virgil Broomans - Herberg van Hilbrantsz


EELDE- Virgil Broomans en zijn vrouw Gerlies Bakker startten in 2018 de Herberg van Hilbrantsz in Eelde. De geschiedenis van hun pand gaat terug tot 1691, daarmee is de huidige herberg het oudste, nog bestaande pand uit het dorp. “ We waren net een beetje op weg met deze zaak en dan komt na twee jaar de corona crisis en sta je voor een nieuwe uitdaging. Je gaat nadenken over wat je moet doen. De eerste steunpakketten waren zeer welkom, maar al vrij snel hadden we door dat het niet genoeg is. Zoals vele horeca collega’s hebben wij toen ook gekozen om een afhaalservice op te zetten. Dat is een heel andere tak van sport, dus dat moest ik helemaal gaan ontdekken. Uiteindelijk moesten we ons veel meer oriënteren op marketing en moesten we onze social media activiteiten uitbreiden. Ik heb veel contact gehad met collega’s om te vragen hoe zij dit aanpakten en over en weer adviezen en ervaringen gedeeld. Ook moesten we aan damage control gaan doen. Dat betekende voor ons, kijken wat nodig is en wat niet. Onze voorraden hebben we bijvoorbeeld kleiner gemaakt, zodat bepaalde koelkasten niet meer gebruikt hoeven te worden. We hebben echt geen bierkoeling meer nodig bijvoorbeeld en zelfs het espressoapparaat niet. Gelukkig sta ik zelf in de keuken en hoef ik daar niemand voor in te huren. Onze werknemers werken bij ons via het Payroll systeem, wat in deze situatie ideaal is. Inmiddels gaat het overigens boven verwachting goed met de afhaalservice. Al is het wel anders, zeg maar gerust saai. De mensen bellen of mailen, ze krijgen een tasje mee en het is ‘tot de volgende keer maar weer’.  Terwijl ik normaal gesproken een rondje loop in de zaak en even op het terras kijk of alles smaakt en alles goed gaat, even een praatje maak. Het leukste is voor mij normaal gesproken om mensen te verrassen met het bord wat ze krijgen. Nu moet ik het eten in een afhaalbakje stoppen…  Het enige wat ik nu kan doen is mooie verse producten gebruiken en ervoor zorgen dat de smaak top is. Het is voor ons best wel verrassend en een steun in de rug dat zoveel mensen eten afhalen. Ik heb aan onze gasten gevraagd waarom ze dat doen. Het antwoord wat ik krijg is dat niemand nog ergens naartoe kan en dan is lekker eten hetgeen waar zij zichzelf op trakteren. Ik ben dan gewoon blij dat ze voor mijn gerechten kiezen en ik zal ervoor blijven zorgen dat we topproducten maken en creatieve gerechten blijf bedenken.“  Van vrijdag tot en met zondag kan men bestellen en afhalen bij de Herberg van Hilbrantsz.

UIT DE KRANT

Lees ook