EELDERWOLDE – En de winnaar van Tynaarlo’s Kindermenu 2.0 is… Tom Hijszeler (11) van CKC de Rietzanger in Eelderwolde! Zijn gezonde en kleurrijke salade werd als allerlekkerste bevonden door een vakkundige jury. Dinsdag 8 januari mocht hij zijn prijs – een cheque voor een kookworkshop – in ontvangst nemen van wethouder Oetra Gopal. “Yes!”, riep Hijszeler dolenthousiast toen hij hoorde dat hij het lekkerste gerecht had gemaakt.

De lessen op CKC de Rietzanger in Eelderwolde werden vorige week dinsdag even stilgelegd voor een speciale gelegenheid: wethouder Oetra Gopal van de gemeente Tynaarlo kwam de elfjarige Tom Hijszeler feliciteren en een cheque overhandigen voor zijn winnende gerecht binnen de gemeente Tynaarlo in de kookwedstrijd Kindermenu 2.0.

Tijdens de uitreiking mocht iedereen in de klas nog even proeven van de overheerlijke en gezonde salade van Tom. “Het is een salade met tomaten, kidneybonen, mais, wortelrasp en gemengde sla soorten. Het is belangrijk om gezond te eten. Ik heb de salade in laagjes opgebouwd, zodat de smaak verspreid is en het een kleurrijke salade is geworden”. Als prijs mogen Tom en zijn klasgenoten een kookworkshop volgen van een chef-kok. De bedoeling is dat de salade ook op de menukaart van Grand Café Zuidlaren komt te staan. “Heel gaaf”, vindt Tom.

Koken schrikt Tom, ondanks zijn jonge leeftijd, niet af. Integendeel: “Ik vind het leuk om met recepten en kleuren bezig te zijn. Thuis kook ik ook wel eens en ik vind het ook leuk om mijn moeder mee te helpen in de keuken”.

De jury, bestaande uit Gopal, buurtsportcoach Leonie Bezema en Henriet Haaijer van Grand Café Zuidlaren, was zwaar onder de indruk van Toms culinaire creatie. Gopal: “Een heerlijke salade. Lekker vers en gezond. Je zag aan de gezichten van de kinderen dat zij het ook lekker vonden”.

Kindermenu 2.0 is een initiatief van de Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond en is bedoeld om leerlingen een gezond en lekker recept te laten bedenken. Elke Drentse gemeente levert een winnend recept. Alle winnende recepten worden gebundeld tot een receptenboek.