Het gaat goed met VAKO uit Vries ‘We zetten in op de kracht van de vereniging’

VAKO-voorzitter Stef Drenth
VAKO-voorzitter Stef Drenth Foto: VAKO
man met de hamer actueel

Ik ben sinds oktober 2019 voorzitter van de vereniging. Het gaat goed met het ledenaantal van de club. We hebben niet echt wervingscampagnes gevoerd, maar we organiseren wel voor jonge kinderen een open dag. Dan kunnen de kleintjes langskomen om voetbalspelletjes te doen. Dat is een succes gebleken, daar gaan we dus mee door. Verder hebben we veel geïnvesteerd in de vereniging en in de faciliteiten. Het is belangrijk om de leden die we hebben binnenboord te houden. 

We zijn gestart met een nieuwe visie, waarbij we inzetten op de kracht van de vereniging. Dat houdt in dat we investeren in de faciliteiten, zo hebben we een robotgrasmaaier en een nieuwe sproei installatie aangeschaft. Maar we verbeteren ook de gezelligheid. Zo hebben we nu een veld dicht bij de kantine, dat zorgt gelijk voor meer gezelligheid wanneer er gespeeld wordt.

We zijn ook bezig met verduurzaming van de club. We zijn een paar maanden geleden van het gas afgegaan. Er is een warmtepomp geïnstalleerd en in de kantine wordt alleen elektrisch gekookt. Om de gezelligheid verder te verbeteren hebben we een heel actieve kantinecommissie. We organiseren een keer per jaar een pubquiz. Als er een belangrijke wedstrijd is, bijvoorbeeld een mooie derby, dan maken we er een speciale dag van. Dan komt een artiest live optreden. De vrijwilligers waarderen we enorm, we hebben gelukkig een grote groep vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen. Om hen extra in het zonnetje te zetten hebben we één keer per jaar een speciale dag, met een barbecue.

Functies die veel tijd kosten, zoals in het bestuur zitten,  zijn altijd lastig te vullen. Recent is gelukkig wel een nieuw bestuurslid erbij gekomen, die zich vooral met de jeugdopleiding bezig houdt. Daar zijn we heel blij mee.

We zien de toekomst van de club rooskleurig tegemoet. De laatste twee of drie jaar hebben we een lichte stijging van het aantal leden gezien. In de jaren daarvoor was er juist een afname. Nu is het hopen dat de stijging doorzet. Ook op sportief gebied gaat het goed, het eerste elftal is vorig jaar gepromoveerd. Nu moeten we dat een jaar handhaven. Misschien dat we daarna nog wel een stapje hoger kunnen stijgen.

Voor de toekomst is het onze ambitie om als club gezond te blijven, zowel qua ledenaantal als de sportieve prestaties. Het is echt een dorpsclub met een belangrijke sociale functie. We hebben gelukkig veel mensen die zich inzetten om de club te laten bloeien.

UIT DE KRANT