Dennis Franke master van de Corso Feesttent

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
‘Ik ben heel erg van het samenwerken’
EELDE – Nieuw bloed in de Feesttent van Eelde, de tent waar hét gebeurt tijdens de corsofeestweek. Niemand minder dan Dennis Franke, bekend van Artiestenbureau Easybookings gaat de boel runnen nadat Roelof Boerma vorig jaar stopte als uitbater. En daar is Franke, net als de organisatie van het Corso maar wat blij mee. Er wordt inmiddels volop samengewerkt,  iets dat vorig jaar nog onmogelijk leek. Franke belooft een gevarieerd programma met grote namen. Zo treedt zangeres Maan op, dinsdagavond na de verkiezing van de Bloemenkoningin.
Franke is geen onbekende in het Eelder corsogebeuren. Met zijn artiestebureau was de Eeldenaar al jarenlang nauw betrokken. “Vorig jaar vroeg Roelof me, of ik de Feesttent misschien over zou willen nemen. Daar heb ik niet lang over hoeven nadenken. Ik loop al jaren aan de zijlijn mee. We hebben vaak artiesten geregeld en het licht en geluid verzorgd. Bovendien: het is een echt dorpsfeest. Ik woon hier. Voorwaarde was wel samenwerking met het bloemencorso. Ik ben heel erg van het samen dingen organiseren. Elkaars concurrent worden is geen optie voor mij. We zijn meteen om tafel gegaan.”
Spannend noemt Franke de nieuwe move wel. “Je moet even het wiel opnieuw uitvinden hè? Een andere tent, een andere indeling, andere opzet én een andere routing dan voorgaande jaren. We hebben een vol en gevarieerd programma dat goed op elkaar is afgestemd. Vooral tijdens het eerste weekend. Niet op iedere avond weliswaar, maar dat moet je ook niet willen. Als je iedere avond tot laat iets organiseert sloop je de medewerkers. En als je alle jeugd naar je toehaalt, pest je het corso. Het eerste weekend even flink uithalen, dat is  een beetje de gedachte. Daarna programma’s die tot twaalf uur duren. Drie events hebben we nu samen georganiseerd:  de miss-corsoverkiezing, de kindermiddag en de het concert voor de ouderen, door het Eelder Bloemenkoor. Een try-out. Je moet ergens beginnen. Uitbouwen kan altijd. Maar misschien zeggen we ook wel ’t is prima zo’.”
Tot slot het programma van de Feesttent: Vrijdag 24 augustus: Qmusic the Party met Martijn Kolkman inclusief het Foute uur en DJ Freaky. Dinsdag 25 augustus: Verkiezing Bloemenkoningin met de band Impakt en een optreden van Maan, zondag 26 augustus: Zondagmiddag Matinee met Jelle B, Ancora en de Esperando’s, dinsdagmiddag 28 augustus: Corso-concert door het Eelder Bloemenkoor, woensdagmiddag 29 augustus: Corso-kindermiddag met de Crazy Kindershow, woensdagavond: Hollandse Avond met Django Wagner, John West, Henk Wijngaard en live band ‘Joost mag het weten’. Zaterdag 1 september: Nacht van Eelde met Papa di Grazzi en DJ A-Matic. Meer informatie is te vinden op: www.feesttenteelde.nl.

UIT DE KRANT