Vries maakt zich op voor Grasbaanraces

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
algemeen de krant van tynaarlo

In de spo(r)tlight


Wat: Grasbaanraces Vries
Wanneer: Zaterdag 6 en zondag 7 april
Info: www.dutchopengrasstrack.nl

VRIES – Op zaterdag 6 en zondag 7 april staat de eerste ronde van het Dutch Open Grass Track op het programma op de grasbaan van Vries. Traditiegetrouw heeft het Drentse dorp de primeur om de eerste grasbaanrace van het seizoen te organiseren. Op zaterdag trappen de jeugdrijders voor hun het grasbaanseizoen af. Op de zondag is het de beurt aan de volwassenen om hun eerste ronde af te werken. Nadat de motorsport de laatste jaren wat was ingezakt, heeft Stichting Grasbaanraces Vries dit jaar sinds tijden weer een groot deelnemersveld.

De grasbaanraces in Vries, die sinds drie jaar georganiseerd worden door Stichting Grasbaanraces Vries, kennen een lange geschiedenis. Al meer dan 50 jaar is het onderdeel van het Dutch Open Grass Track, dat een Open Nederlands Kampioenschap is. De kampioenschappen kennen vijf rondes, waarvan de eerste ronde traditiegetrouw gehouden wordt op de grasbaan van Vries. Normaliter vinden de grasbaanraces in Vries plaats in het weekend voor Pasen. Door een ander groot evenement in de provincie Drenthe is er voor gekozen om de grasbaanraces een weekend naar voren te halen. De overige rondes van de grasbaanraces vinden later dit jaar plaats in Eenrum, Loppersum, Noordwolde en Roden.

Al jarenlang is het Evenemententerrein aan de Veenweg in Vries decor voor dit Open Nederlands Kampioenschap. Bezoekers van het evenement kunnen dit jaar sinds lange tijd weer een grote hoeveelheid deelnemers bewonderen. De motorsport was behoorlijk ingezakt, maar dit jaar staan er bij de volwassenen maar liefst achttien solorijders en zestien zijspanners aan de start. Zowel bij de grasbaanraces in Vries als bij andere locaties in Nederland is het lang geleden dat er zo’n groot deelnemersveld is geweest. Naast het toegenomen aantal deelnemers, staan er dit jaar ook voor het eerst deelnemers uit maar liefst zeven verschillende landen aan de start. Onder deze deelnemers zitten ook een aantal Europeeskampioenen en zelfs één Wereldkampioen. De deelnemers van de grasbaanraces in Vries komen dit jaar onder andere uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en Frankrijk.

Stichting Grasbaanraces Vries hoopt op goede weersomstandigheden voor de grasbaanraces en verwacht op zondag 7 april zo’n 2000 bezoekers. De volwassen bezoekers, die voornamelijk uit Noord-Nederland komen, betalen €15,- voor een entreekaartje. Jeugd t/m 16 jaar betaalt €5,- entreekosten. De trainingen voor de grasbaanraces staan gepland op de ochtend van zondag 7 april om 11.00 uur. De grasbaanraces zelf beginnen om 13.00 uur. Voor de jeugd, op zaterdag 6 april, is de aanvangstijd een half uurtje eerder: 12.30 uur. Ook voor de jeugdrijders zijn er vele aanmeldingen binnengekomen. Op dit moment staan er al 140 deelnemers aan de start, waar wellicht nog een aantal aanmeldingen bijkomen.

De grasbaanraces in Vries worden ieder jaar mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Ook het bestuur van Stichting Grasbaanraces Vries is al een half jaar lang bezig met de voorbereidingen voor het evenement. In totaal zijn er zo’n 40-45 vrijwilligers op de dag zelf verantwoordelijk voor de vele werkzaamheden die er worden verricht.

UIT DE KRANT

Lees ook