Grolsch bierkratjes, poppen en spandoeken voor jarige Tynaarlo

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

TYNAARLO – Afgelopen vrijdag vierde Bart de Jong zijn vijftigste verjaardag. Reden voor zijn vriendengroep om het huis van De Jong feestelijk te versieren. Voor het huis van De Jong waren onder andere twee poppen neergezet. Eén met een shirt van SV Tynaarlo en de andere, die geslagen op een stoel ligt, van SV Zeijen. Daarnaast stonden voor het raam van het huis maar liefst 150 Grolsch bierkratjes en was er een spandoek van AFC Ajax opgehangen. Ook hingen er door het dorp vele foto’s van De Jong.

De Jong zelf komt oorspronkelijk uit Ubbena en voetbalt al zijn hele leven voor SV Zeijen. Zo’n twaalf jaar geleden is hij verhuisd naar Tynaarlo. “Maar ik ben bij Zeijen blijven voetballen”, lacht De Jong. “En vele vrienden van mij voetballen bij Tynaarlo. Vandaar dat de pop van Zeijen verslagen op de stoel ligt.” De voetbalpop met het shirt van Tynaarlo zit er juist sterk bij, met een biertje in zijn hand. En wel met een Grolsch biertje. “Ik ben een echte Heinekendrinker”, gaat De Jong verder. “Vandaar dat ze juist het tegenovergestelde, Grolsch, hebben neergezet.” Ook de bierkratjes voor het huis zijn van het merk Grolsch. Naast deze versierselen hangt er boven het raam een groot spandoek van AFC Ajax met de tekst: ‘Deze ouwe knar slaapt graag op de bar’. Ook om het spandoek kan De Jong wel lachen: “Ik ben zelf voor Feyenoord, dus ze weten wel hoe ze mij moeten pesten.”

De vrienden van De Jong kwamen op donderdagavond rond 22.30 uur aan bij het huis, waar ze begonnen met het ‘verbouwen’ van de tuin. “Ik wist van niets”, vertelt De Jong. “Normaal slaap ik altijd al wel vroeg, maar nu was ik nog wakker. Ik moet zeggen dat ik ook al wel iets vermoedde. Maar dat ze er zoveel werk in zouden steken, had ik niet gedacht.” Ook de partner van De Jong, Anja Leiting wist niet wat ze kon verwachten. “Ik wist ook niet dat ze zouden komen”, lacht Leiting. “Het is een grote verassing en ik vind dat ze het geweldig hebben gedaan.” Ook De Jong beaamt dat: “Dit is echt fantastisch. Super dat ze dit voor mijn vijftigste verjaardag hebben gedaan”.

UIT DE KRANT

Lees ook