Kerst in de protestantse kerken van Zuidlaren

Predikant Robert-Jan ten Have
Predikant Robert-Jan ten Have Foto: Eigen foto
Cultuur

ZUIDLAREN - Op zondagavond 24 december wordt in de oude Dorpskerk te Zuidlaren weer de jaarlijkse kerstnachtdienst gehouden. Wie in een sfeervolle omgeving samen met vele anderen uit volle borst de mooiste kerstliederen wil zingen, moet deze gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan! De dienst begint om 22.00 uur en wordt geleid door ds. Robert-Jan ten Have. Het thema is: ‘het wonder van het gewone’. Medewerking wordt verleend door het Drents kamerkoor, dat een aantal prachtige kerstliederen ten gehore zal brengen.

Op eerste kerstdag, maandag 25 december, is er om 10.00 uur weer een dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal het klein kerstoratorium van Huub Oosterhuis worden uitgevoerd door een koor o.l.v. Wim Opgelder. In dit oratorium wordt het kerstverhaal op een prachtige wijze verklankt. Diverse instrumentalisten verlenen aan deze dienst ook hun medewerking. Voor de dienst begint is er al samenzang, dus het verdient aanbeveling om niet op het laatste moment te komen. Voorganger is ds. Robert-Jan ten Have.

In de Laarkerk is er op zondagavond 24 december om 19.00 uur eerst een kinderkerstnachtviering. Het thema voor dit jaar is: ‘op reis met de herders’. In de dienst is er veel muziek, het kerstverhaal wordt verteld en na afloop staat er chocolademelk met wat lekkers klaar. Het belooft een betoverend kinderkerstfeest te worden. Voorganger in de dienst is ds. Jelle van Slooten.

Na het kinderkerstfeest begint op 24 december om 22.00 uur in de Laarkerk de kerstnachtdienst. Ook dan zal er uiteraard weer veel gezongen worden. Voorganger is ds. Anita Akkerman en muzikale medewerking wordt verleend door het houtensemble van Erica, zang door Sharon de Groot en Fred Lugtenborg aan het orgel. In een wereld die snakt naar vrede en verbinding zingen we de vrede naar binnen en naar buiten. Het thema is: ‘geef de liefde een gezicht’.

Op eerste kerstdag, maandag 25 december, is er om 10.00 uur weer een dienst in de Laarkerk. Voorganger is dan ds. Jelle van Slooten.

UIT DE KRANT