Wat: Dames C Actief P. tegen Blue Stars

Wanneer: zondag 3 oktober 2021

Waar: Sporthal Hooge Veen te Eelde

EELDE / PATERSWOLDE – Sinds tijden stond er weer een wedstrijd op het programma voor de dames C-jeugd van de handbalvereniging Actief uit Paterswolde. Reden genoeg voor de ongenode gast om de dames te verblijden met een bezoek. Onaangekondigd uiteraard. Zoals de ongenode gast betaamt. De nieuwe sporthal Groote Veen was plaats van handeling. De dag van handeling was minder prettig voor de ongenode gast. In alle vroegte ging de wekker op zondag. Geen hobby voor de ongenode gast. Maar het uiteindelijke doel maakte veel goed.

De ontvangst was nog niet erg hartelijk. De ongenode gast was liever op bed blijven liggen op deze druilerige dag. Helemaal toen hij voor een dichte deur stond bij de sporthal. Na een aantal keer zwaaien kwam de beheerder er uiteindelijk aan. Eenmaal nat en koud binnen liet de koffie zich goed smaken. Stiekem was de ongenode gast bij de ouders van de tegenstanders uit Winschoten gaan zitten. Daar raakte hij in gesprek met de goedlachse Sylvia, zij bleek al snel kind aan huis in de sporthal want zij liep al snel zelf achter de bar. De dames van Actief hoorden al snel dat de ongenode gast aanwezig was en hij werd uitgenodigd om te komen kijken naar het inwerpen. Maar eerst moesten de lichten van de hal aan en de doelen nog op hun plaats gezet. Ondertussen legden trainer Heidi en speelster Britt de basisbeginselen van de sport uit. Eigenlijk onnodig voor de ongenode gast, want hij kijkt zijn hele leven al handbal. Van het ingooien was de ongenode gast onder de indruk. De ballen van Anouk, Maartje, Britt, Nadia, Jihal, Madelon, Suzanne en Leonie gingen er stuk voor stuk snoeihard in. Keepster Nihan deed haar best om de ballen tegen te houden.

De gasten uit Winschoten bleken een stugge tegenstander. Hard en fysiek spel dat resulteerde zelfs in een aantal gele kaarten. De meiden van Actief gingen lang gelijk op maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de meiden van Blue Stars. De veel scorende Britt kon het verschil niet maken. Ook Anouk en Madelon renden hun longen uit het lijf. Later bleek dat een aantal Winschoter meiden zelfs bij de handbalacademie in Groningen speelde. Niet echt een gelijk speelveld, maar Actief zou Actief niet zijn als zij niet doorgaan tot het einde. De spreekwoordelijke kopjes bleven niet hangen. Mede door de coaching van Heidi. Maar Blue Stars bleef maar aanvallen door het goede handbal van onder andere Zarah, Lusy en Noa. Ondertussen is de ongenode gast op de tribune gaan zitten. Vermoeid van de avond ervoor en de vele lijntjes die ronddansten voor zijn ogen. Op zijn vloer zie door de lijntjes het veld niet meer. Althans als je kleurenblind bent. Hij ziet uit een ooghoek dat de eindstand op 19-11 komt voor de formatie uit Winschoten. Eenmaal van de tribune afgedaald spreekt de ongenode gast sponsor Bouwbedrijf Dussel nog even. Of de ongenode gast ‘zijn’ team nog even op de foto kan zetten. Natuurlijk wil de ongenode gast dat. Helaas bleef de tap op dit vroege uur nog dicht anders had nog weleens gezellig kunnen worden in de kantine.