DONDEREN – Opa en oma Dunning gaan naar Donderslag. Misschien niet heel bijzonder gezien het feit dat ze in Donderen wonen en Donderslag een megapopulair muziekevent is. Bijzonder is het des te meer dat hun kleindochter op het podium staat. En 82 lentes jong of niet, de Dunnings willen Sabrina maar wat graag zien optreden.

Al zeker een jaar of tien treedt Sabrina (32) op. In Groningse kroegen wordt ze regelmatig gevraagd, soms op privéfeestjes en soms met haar band. “Ik was zeven toen ik zong op verjaardagen. Muziek zat er al vroeg in. Mijn vader was heel muzikaal. Speelde piano en gitaar. Ik oefende vaak via zijn computer waar hij een karaokeprogramma had opgezet. Op de camping stonden mijn zus en ik vooraan met karaokeshows. Mijn vader is helaas (veel te vroeg) overleden.”

Opa en oma Dunning zijn maar wat trots op hun kleindochter. Op het podium van Donderslag, da’s niet zo maar wat natuurlijk. “We volgen het wel een beetje hoor: Donderslag bestaat al heel lang en vorig jaar toch voor het eerst op het land van Middelkoop aan de Bunnerweg. We kunnen in huis alles goed horen, het is een hoop lawaai, maar dat vinden we niet erg. Vooral de wat oudere muziek vinden we leuk: Beatles, Rolling Stones , maar ook songs van Ilse de Lange.” Oma vraagt zich hardop af waarom Sabrina niet mee doet aan The Voice. “Oh nee”, antwoord Sabrina onmiddellijk, “ik doe het allemaal als hobby en voor de gezelligheid, niks niet commercieel. Ik hoef niet beroemd te worden, ik heb een leuke baan als servicemedewerker en daarnaast muziek als prachtige hobby. Optreden doe ik inmiddels zo’n 10 jaar, de laatste tijd met Harold Stam ( the Big Easy)en in een bandje (transaction), vaak in Groningse  kroegen: de Kroeg van Klaas en New Orleans en op privé-feestjes. The Big Easy is de troetelnaam van de stad New Orleans, en aangezien de kroeg New Orleans onze stamkroeg is hebben wij die naam gekozen. Donderslag is het grootste podium tot nu toe. Harold heeft eerder met zijn band T-Rush opgetreden zo’n 10 jaar geleden, dus voor hem minder spannend dan voor mij”, lacht Sabrina.

The Big Easy treedt  6 september op als intro/welkomsband, dat geeft direct een gezellige sfeer, weet Sabrina. Opa hoopt dat zijn kleindochter nog even een nummertje van Elvis (zijn grote favoriet) speelt voor hem. “Helemaal nieuw voor mij, maar ik ga zeker met Harold  in overleg! We zijn sowieso al hard aan het oefenen voor een spetterend optreden op donderslag, dit keer geen liedjes van Eric Clapton en CCR natuurlijk!” Open en oma Dunning kunnen rekenen op een vorstelijke ontvangst. Vlakbij het podium zet de organisatie twee heerlijke stoelen klaar. “Hoelang we het volhouden zien we wel. Het allermooist is dat we erbij zijn!”