“Ik hoop dat we dit seizoen in de top vijf gaan eindigen”

VRIES – Onlangs maakte zaalvoetbalvereniging REUZ uit Vries bekend twee nieuwe aanwinsten te hebben aangetrokken voor de eerste selectie voor komend seizoen. Eén van hen is de 24-jarige Yassine Yettefti. De behendige speler komt over van Drs. Vijfje, waar hij afgelopen seizoen goed was voor negen doelpunten. Een jaargang eerder maakte hij maar liefst zeventien goals voor de studenten. De Krant van Tynaarlo ging met de jonge voetballer in gesprek over zijn historie en zijn verwachtingen voor komend seizoen.

Yettefti, die een Marokkaanse achtergrond heeft, is 24 jaar geleden geboren in Leeuwarden en heeft daar zijn hele jeugd gewoond. Al op jonge leeftijd begon de geboren Fries met zowel veld- als zaalvoetbal en kwam hij terecht bij Futsal Cambuur. “Tot mijn vijftiende heb ik ook bij de KNVB gespeeld”, vertelt Yettefti. “Op een gegeven moment moest ik hier weg en ben ik ook tijdelijk gestopt met zaalvoetbal. Ik ben me toen met name gaan richten op veldvoetbal en heb twee jaar bij FVC in het eerste gespeeld.” Na die twee seizoenen bij FVC ging de jonge voetballer naar MKV, waar hij tot twee jaar geleden actief was en vorig seizoen kwam Yettefti uit voor Lions ’66 in Leeuwarden. Komend voetbaljaar speelt de Leeuwarder op het veld voor VVG in Groningen en dus in de zaal bij REUZ. Vanuit de zaal komt Yettefti over van studentenclub Drs. Vijfje in Groningen, waar hij vier jaren gespeeld heeft. “Dit seizoen ga ik het veld- en zaalvoetbal combineren”, gaat de behendige voetballer verder. “Het is voor mij ontzettend leuk om bij REUZ te komen en kijk ontzettend uit naar mijn tijd in Vries.”

Ondanks dat Yettefti een leuke tijd heeft gehad bij Drs. Vijfje is hij toch op een vervelende manier weggegaan bij de studentenclub. “Ik kon niet zo goed met de trainer overweg en hij ook niet met mij”, vertelt de voetballer. “Hij kon mij niet beter maken en op een gegeven moment verdween mijn motivatie. Voor mij was het beter om naar een andere club te verkassen.” Via zijn studie aan de Hanzehogeschool in Groningen kwam Yettefti in contact met de trainer van REUZ, Mike Baalmans. “Mike vroeg mij wat mijn plannen waren met het zaalvoetbal”, gaat de Leeuwarder verder. “Ik legde hem mijn situatie uit bij Drs. Vijfje en toen vroeg hij mij: ‘Wil je niet bij REUZ komen spelen?’. Dat leek mij wel wat. Na een tijdje over het voorstel na te hebben gedacht, hakte ik de knoop door en besloot ik het gewoon te doen.”

De zaalvoetbalvereniging uit Vries is geen onbekende voor de voetballer uit Groningen. Net als REUZ komt de oude club van Yettefti namelijk ook uit in de Topklasse. “Ik heb in ieder geval al drie keer tegen REUZ gespeeld”, vertelt de speler. “We hebben twee keer gelijkgespeeld en eenmaal wonnen wij. Ik kan me wel herinneren dat REUZ een sterk team heeft. De club heeft het afgelopen seizoen ook ontzettend ver geschopt in de beker. Ik hoop dat we dat dit jaar ook weer kunnen bewerkstelligen.” De behendige voetballer is verheugd om aan de slag te gaan in Vries en hoopt uiteraard vele minuten te mogen maken in het tenue van REUZ. “Zoveel mogelijk spelen, dat is voor mij persoonlijk toch wel heel erg belangrijk”, gaat Yettefti verder. “Ik hoop dat we dit seizoen in de top vijf kunnen eindigen. Ik denk dat dat zeker mogelijk is. Het is ook mooi om straks tegen Drs. Vijfje te mogen spelen. Dat geeft toch wat extra’s. Uiteraard wil ik die wedstrijd absoluut niet verliezen. Ik kon ook goed met mijn ploeggenoten daar. Ik hoop dan ook op een mooie wedstrijd”.

De komende weken gaat Yettefti er alles aan doen om zich op te maken voor het nieuwe voetbalseizoen. “Ik ben nog niet helemaal fit, maar ik ga hard werken om dat wel weer te worden”, laat de voetballer weten. “Ik heb zin om er komend seizoen hard tegenaan te gaan en een goed voetbaljaar te draaien met REUZ.” De jongen uit Groningen hoopt natuurlijk een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het team. Wat men kan verwachten? “Ik ben een echte intuïtie speler. Ik ben technisch sterk en goed aan de bal. Daarnaast zet ik me altijd voor de volle honderd procent in en lever ik veel strijd. Met deze eigenschappen hoop ik REUZ te kunnen helpen”, besluit Yettefti.