Annen verliest aansluiting met ‘De Witte Muizen’; indrukwekkende opmars Yde de Punt

||
|| Foto: ||
Sport
REGIO – Op de 23e speeldag verloor Annen de aansluiting met koploper ASVB. Annen, verloor, terwijl ASVB geen fout maakte tegen Actief, dat rechtstreekse degradatie niet meer kan ontlopen. VAKO herstelde zich na verlies donderdag. FC Zuidlaren verloor zaterdag. In de vijfde klasse is Yde de Punt bezig met een opmars. SV Tynaarlo heeft de smaak ook te pakken.
Zaterdag speelde FC Zuidlaren tegen middenmoter Borger. De blauw-zwarten namen nog wel de leiding via Bas Boersma, kort voor rust. In de tweede helft werden de rollen omgedraaid: 3-1. FC Zuidlaren staat negende. Zondag herstelde VAKO zich na verlies tegen Kwiek. In tegenstelling tot Kwiek, dat een soort catenaccio speelde, wilde Wildervank wel voetballen. VAKO maakte er op een kletsnat Fiellittaz Goethart een spannende wedstrijd van doordat het legio kansen miste. Sietse Wichers brak de ban. Leander Meijering verdubbelde de score in de tweede helft. De nummer elf verkleinde de voorsprong, Tim van Huffelen zorgde voor 3-1. In de laatste minuut werd het nog weer spannend, maar verder dan 3-2 liet VAKO het niet komen. Door de winst staat VAKO zesde.  Annen verloor definitief de kampioensstrijd van ASVB. De rood-witten gingen onderuit bij staartploeg HSC: 1-0. De achterstand op de Blijhammers is opgelopen tot vier punten, terwijl Annen twee wedstrijden meer heeft gespeeld. Onderin lijkt het doek gevallen voor Actief, dat dus ruim verloor van ASVB, ook wel bekend onder de naam ‘Witte Muizen’. Het was een kat en muis-spel, waarbij de muizen de kat de baas waren. Al in de 45 minuten werd de eindstand bepaald: 4-0. Actief blijft laatste. Siddeburen en SVZ staan negen punten voor. Bovendien hebben de Eeldenaren twee duels meer gespeeld. Actief kwam vijftien jaar geleden voor het laatst uit in de vierde klasse.  In de Vijfde Klasse is Yde de Punt bezig met een indrukwekkende opmars. De Ydenaren versloegen in het verre De Marne voormalig vierde klasser Kloosterburen met liefst 5-1.  Het was de derde zege op rij. Mark Koops scoorde twee keer, Gert Hartlief, Rick Bloupot en Rick Smit vonden ook het net. De rood-witten staan nu op de vijfde plaats. SV Tynaarlo kan niet achterblijven en pakte de volle buit in Eext. Mike Koops maakte de snelle 0-1. Sallo Westerhof maakte er 0-2 van. De thuisclub maakte de achterstand ongedaan. In de laatste minuut was Jeroen Klaassens de gevierde man: 2-3.