SVZ wint met kleine marge van ZNC; Annen verrast op bezoek bij Nieuw Buinen

Afbeelding
Sport

REGIO - Zuidlaren wint ruim van Noordwolde, Annen blijft goed meedoen als promovendus, Actief laat de winst aan HSC, SVZ wint voor de tweede achtereenvolgende keer, VAKO lijdt onnodig verlies en Tynaarlo wacht nog op de eerste overwinning.

Zuidlaren-trainer Prins moest het deze zaterdag doen zonder een aantal vaste krachten. De aanstormende jeugd vanuit het tweede elftal verving de afwezige spelers echter moeiteloos. Dat deed de trainer zeer veel deugd en hij was dan ook positief verrast. Een van de jongelingen was Melvin Aling die zijn debuutoptreden opluisterde met twee doelpunten. Jos Lamain, Robin Wolters en Koen Brandts maakten het kwintet doelpunten voor Zuidlaren compleet. Noordwolde kwam met twee doelpunten nog terug tot 2-5. Dit lag mede aan slordigheden van Zuidlaren. “We speelden niet meer vanuit de taak en dat gaf de tegenstander dan de ruimte om te scoren”, aldus Prins. Na deze winst is Zuidlaren op een gedeelde 3e plaats in de rangschikking terechtgekomen.

Annen was de eerste helft de onderliggende partij tegen Nieuw Buinen. De bezoekers waren niet bij machte iets te creëren. De tweede helft speelde Annen met meer druk op de bal en toonde meer kracht in de duels. Deze werden dan ook meer gewonnen en dat leverde een klein veldoverwicht op. Dolf Nijborg scoorde via een toegekende penalty de 1-0. Kort hierna had Annen geluk, want Nieuw Buinen schoot buiten bereik van keeper Hans de Wals op de lat. Annen bleef de bovenliggende partij en liep via Pim Veltink uit naar een 2-0 voorsprong. Keeper de Wals was de man van de wedstrijd, want hij behoedde Annen voor een achterstand.

Actief moest deze wedstrijd zes basisspelers missen. Vier spelers waren met school naar Boedapest. Sterkhouder Ennio Jansen was vanwege een blessure ook afwezig. Desalniettemin was trainer Slijfer tevreden over de prestatie van zijn team. Met goed voetbal werd de 1-0 voorsprong door Ermin Imelman binnen geschoten. In het rustsignaal kwam een beetje ongelukkig de gelijkmaker tot stand. De anders trefzekere spits Imelman mistte bij een 1-2 achterstand nog een penalty. In de daaropvolgende tegenaanval viel de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Slijfer vond de uitslag teleurstellend, want van dit HSC had Actief de punten moeten pakken.

SVZ won met 3-2 van ZNC en dat was een kleine marge, vond trainer Max Hulsinga. We kwamen achter, maar waren eigenlijk voetballend zo veel beter. In de eerste helft werden er verdedigend te veel duels verloren. Met enig geluk werd het voor de pauze gelijk door Avner Leidelmeijer. De trainer was ontevreden over de eerste helft van zijn team: “We gaven veel te veel ruimte aan ZNC en lieten hun daardoor voetballen.” De tweede helft werd dit veel beter en toen werd het verschil ook terecht gemaakt. Johannis Kakisima en nogmaals Leidelmeijer waren verantwoordelijk voor de 3-2 overwinning.

VAKO-trainer Poortman vond de nederlaag tegen Gieten onnodig. “We stonden goed te voetballen en creëerden een paar aardige kansen. We kregen de bal er alleen niet in. In dit geval bracht goed voetbal geen punten. Mijn team had een prima inzet en werklust en had dan ook wel meer verdiend.” Het zat VAKO niet mee. Zelfs een pegel van zo’n veertig meter mocht niet in het doel verdwijnen. Hij spatte uiteen op de lat terug in het veld. Roy de Bruin maakte voor VAKO de enige treffer.

Yde de Punt was vanaf het begin van de wedstrijd de betere partij. HHCombi kon geen vuist maken en dat was de verdienste van de ploeg van trainer Dontje. Niels Hingstman bracht de 1-0 ruststand op het scorebord. In de tweede helft hetzelfde beeld. Yde bleef op de aanval spelen en creëerde een aantal kansen, waarvan Benno Harsevoort er eentje benutte en dus de eindstand op 2-0 bepaalde. Yde de Punt speelde een prima wedstrijd en volgens trainer Dontje resulteerde dit in een terechte overwinning.

Tynaarlo had tegen Wijster niets in te brengen. We konden aardig partij bieden, maar kwamen tekort om de tegenstander het erg moeilijk te maken, aldus trainer Rutgers. We kregen de goals wel erg ongelukkig tegen. Wat de trainer zeer beviel is dat zijn team de organisatie tot het einde goed probeerde neer te zetten. Dat was volgens de oefenmeester het winstpunt van deze wedstrijd.