Slechte start kost SV Tynaarlo de kop tegen Blauw Geel ‘15

Sport

TYNAARLO - SV Tynaarlo moest wederom de baan in dit weekend. Nu tegen Blauw Geel ‘15, op het kunstgras van buurman Amicitia VMC waar recentelijk de stekker uit het prestatievoetbal is getrokken.  Kunstgras, dus weer even wennen voor de mannen van trainer Jan Veenhof en dat bleek. BInnen tien minuten stond het 2-0 voor de stadjers (goals Emiel Jansen en Jeroen Bakker) en SVT kwam nog goed weg dat de marge niet groter werd.  Gedurende de eerste helft kwam SVT beter in het spel, maar tot kansen kwamen de Tynaarloers niet meer voor rust. Een extra tegenvaller op slag van rust was nog het uitvallen van aanvaller Wouter Schenk voor rust met een blessure, vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen Harkstede nog de man van de wedstrijd met twee mooie goals. Gilanni Bos was zijn vervanger.

Na de veldwisseling zat SVT beter in de strijd. Kansen werden niet of nauwelijks nog weggegeven en voorin werd het dreigender.  Mike Koops, Bos, Jeroen Klaassens en Nick Matulessy kregen mogelijkheden maar alles zonder resultaat. Veenhofs conclusie was dan ook helder: “ Helaas heeft de zeer matige beginfase ons vandaag genekt en hebben we de tweede helft geen doelpunt kunnen afdwingen. Op basis van het spel de tweede helft had SVT het wel verdiend maar zo werkt het niet.” Tynaarlo speelt zaterdag thuis tegen Beilen.