Basketballers Zuidlaren Trojans winnen thuis van BV Leeuwarden 66-54.

Afbeelding
Sport

ZUIDLAREN - Alles wat de Trojans konden doen om nog een kleine kans te maken op het kampioenschap was winnen en dat gebeurde ook. Echter wonnen de basketballers van Dunk uit Zuidhorn ook hun wedstrijd en zijn zij kampioen.

De wedstrijd tegen BV Leeuwarden was tevens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en de laatste wedstrijd van coach Kars Denkema. Hij werd na de wedstrijd gehuldigd voor zijn verdiensten voor de Trojans en gelukkig konden de Zuidlaarders ook de overwinning voor hem binnen slepen.

Het eerste kwart begon geweldig en pas na een run van 21 punten wist Leeuwarden voor het eerst te scoren. Na het eerste kwart stond het 26-5. De mooiste score van de wedstrijd werd dit kwart gemaakt door de Leeuwarders en betrof een schot van eigen helft in de ‘buzzer’ aan het einde van het eerste kwart. Het tweede kwart kwamen de Leeuwarders beter in de wedstrijd en konden ze laten zien waarom ze de eerste wedstrijd in Leeuwarden gewonnen hadden. Het kwart ging gelijk op en bij een stand van 41-19 werd er gerust.

Na rust ging de wedstrijd gestaag door en bleven beide teams gelijk op gaan. Gelukkig voor de Trojans hadden ze het gat in het eerste kwart al geslagen. Na het derde kwart stond het 55-34. De Leeuwarders probeerden door een felle verdediging in het vierde kwart nog terug te komen maar dit lukte niet. De Zuidlaarders bleven koelbloedig en hielden de punten in Zuidlaren.

Namens de Zuidlaarders scoorden: S. Tissingh 15, P. van Hoorn 11, D. Schübel 10, E. Takens 9, P. Apol 8, R. Scholtens 8, P. Spanjer 5. Komende woensdag staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 20.30 spelen de Trojans uit tegen de Typhoons uit Hoogezand.