REGIO – Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. De grote geplande theatervoorstelling van Stichting Danshuis Noord, met dansers uit het Danskwartier uit Zuidlaren, werd gecanceld. Daarna werd het echter iets anders. Een ander, kleiner, beheersbaarder idee. Veilig in de tijd waarin men nu leeft, vrij binnen de beperkingen die er opgelegd zijn.

Een film en een tournee werd het nieuwe plan als vervanging van de theatervoorstelling. Alle dansers uit de groep zijn te zien in de dansfilm die eind juni werd opgenomen op de Drentsche Aa. De korte film behaalde meer dan 7000 views op de Facebookpagina van Danshuis Noord. Nu is het tijd voor onze fysieke tournee langs de zorgcentra. Met een klein groepje van zes selectiedansers tussen 15 en 19 jaar bezoekt de stichting 29 en 30 augustus zorgcentra in de regio. Op deze wijze kunnen de ouderen vanaf hun raam of balkon naar de dansers kijken.

“De dansvoorstelling ‘Verplaats’ is gebaseerd op het idee van de voorstelling waar we mee bezig waren oer afscheid, pijnlijk toepasselijk in deze tijd. Maar ‘Verplaats’ werd niet pijnlijk, ‘Verplaats’ is hoopvol, wanneer je je verplaatst is er ruimte voor groei. We proberen met deze voorstelling iets te doen voor de mensen die het met deze maatregelen het zwaarst voor de kiezen krijgen. Als onze dans niet naar het theater mag dan verplaatsen we onze dansers wel naar het publiek”, laat Christel Kroese weten. Dit project wordt ondersteund door het Jennie Vrieling Fonds van het Cultuurfonds en de Provincie Drenthe. Op 29 augustus zullen de dansers de bewoners van De Enk en De Schakel in Zuidlaren vermaken. Een dag later worden ’t Holthuys in Annen en De Symfonie in Eelde bezocht.