PATERSWOLDE – Het is het eerste herenteam van TV De Marsch niet gelukt om ook maar één competitiewedstrijd te winnen in de Topklasse. De mannen uit Paterswolde verloren afgelopen zaterdag ook haar laatste competitiewedstrijd. Almere, het team dat één plek boven De Marsch stond, won met 4-2. Door deze nederlaag is het team uit Paterswolde op een laatste plaats in de competitie geëindigd, waardoor het degradeert naar de Hoofdklasse.

Degradatie was voor De Marsch al een feit, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Almere. Het team uit Paterswolde kon in haar laatste wedstrijd niet meer naar een veilige zesde plaats in de competitie klimmen. Ook voor Almere was degradatie niet meer te voorkomen. Wel waren beide ploegen vol strijd, aangezien geen van beide op een laatste plaats wilde eindigen. Het was de uitploeg die uitstekend uit de startblokken kwam. Jeffrey van Limpt won simpel van Yoram Hilberts en ook Floyd Rosner wist zijn partij te winnen tegen Noud Stoker. Hierna was het echter de beurt aan de thuisploeg. Jos Meerman pakte het eerste punt voor de Drenten, door met 6-1, 6-4 te winnen van Derek Koot. Deze winstpartij was de allereerste overwinning voor Meerman ooit in de Topklasse, waar hij dan ook ontzettend blij mee was. “Het voelt ontzettend bevrijdend dat ik toch nog een punt heb gepakt deze competitie”, vertelt Meerman. “Ik kan eindelijk zeggen dat ik een potje in de Topklasse heb gewonnen. Het was een lastige wedstrijd tegen een taaie tegenstander. In de eerste set speelde ik heel degelijk en maakte ik weinig fouten. In de tweede set ging mijn tegenstander wat beter spelen, maar ik bleef geconcentreerd, waardoor ik de winst eruit heb kunnen slepen.”

Na de winst van Meerman wist ook Daan Meijer te winnen. Hij won van Zwen Bertelsen, waardoor beide teams met een 2-2 tussenstand uit de enkelpartijen kwamen. Voor beide ploegen was winst nog mogelijk. Echter maakte Almere in de dubbelpartijen duidelijk waarvoor het gekomen was: de volle winst. Het koppel Bertelsen/Koot won gemakkelijk van Hilberts/Meijer en ook Van Limpt en Rosner wonnen eenvoudig van Meerman en Stoker. Hiermee ging de uitploeg er met een 4-2 overwinning vandoor, waardoor De Marsch met vijf punten op een laatste plek is geëindigd. Het team uit Paterswolde, dat dit jaar ook veel pech had met blessures, mag het volgend seizoen in de Hoofdklasse proberen.